ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trapezes-banks
Φώτο: Shutterstock

Απεργίες αύριο σε Εθνική και Τρ. Πειραιώς για επιχειρησιακές συμβάσεις

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων. Διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο τα σωματεία εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, με βασική διεκδίκηση την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και την προστασία της απασχόλησης.

Ειδικότερα,

  • Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο για προκλητική στάση της Διοίκησης στις μέχρι σήμερα τρεις συναντήσεις που αφορούν στη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι οι απαντήσεις που έδωσε η Διοίκηση είναι ακόμα πολύ μακριά από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του ΣΥΕΤΕ, καθώς και από τις προσδοκίες των εργαζόμενων. Όπως σημειώνει ο ΣΥΕΤΕ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για το 2021 αλλά και για το α’ τρίμηνο του 2022, οφείλονται στις άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων. Ο Σύλλογος διεκδικεί προστασία της απασχόλησης, μερίδιο από τα κέρδη της τράπεζας με μισθολογικές αυξήσεις που θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίκτυο, έκτακτη ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, ενίσχυση του Ταμείου Υγείας, καθώς και θεσμικές και οικονομικές παρεμβάσεις στην τηλεργασία, στα δάνεια συναδέλφων, σε κοινωνικά επιδόματα, επιδόματα πρόνοιας κ.α.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς προκήρυξε 24ωρη απεργία, μετά τις ατελέσφορες προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα με τη διοίκηση της τράπεζας σχετικά με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης. Όπως αναφέρει, μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς παρέμεινε ανυποχώρητη σε μια αδιέξοδη στάση απέναντι στα αιτήματα του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που αφορούν, μεταξύ άλλων: Την προστασία και τη θωράκιση της εργασίας, την ενίσχυση των αποδοχών, τη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και σε θέσεις ευθύνης, την ενδυνάμωση των παροχών υγείας και αποταμίευσης καθώς και άλλων ειδικών και αναγκαίων παροχών προς τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι απεργούν για μια επιχειρησιακή Σύμβαση που θα διασφαλίζει την εργασία και θα αντανακλά στις ανάγκες των εργαζόμενων σε μια εποχή ανατιμήσεων και πληθωρισμού. Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο business plan της τράπεζας που, όπως λένε, εκπαραθυρώνει τον έναν στους τρεις εργαζόμενους.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σε διαπραγματεύσεις με ΕΤΕ - Τρ. Πειραιώς για δάνειο έως 120 εκατ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση το προϊόν της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 100 ΜW,  καθώς και για τη συμμετοχή και υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ.