ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Intracom: Επιβεβαιώνει συζητήσεις με επενδυτές για την Intrakat

H εταιρεία επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας στην INTRAKAT, χωρίς να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Intracom ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της στην Intrakat, χωρίς όμως ωστόσο να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Intracom:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 1601/30.06.2022 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαογοράς με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, ανακοινώνει  τα ακόλουθα :

H Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της Εταιρείας στην INTRAKAT, χωρίς να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.

Προς τούτο η Εταιρεία, προς προστασία του επενδυτικού κοινού, αλλά σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σ΄αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι όταν συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίοηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της , προβαίνει η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του.

Τα έργα που ανεβάζουν το ανεκτέλεστο στο 1,1 δισ. ευρώ

H Intrakat έχει έτοιμα προς υπογραφή έργα, όπως το ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος (40%), προϋπολογισμού 251,8 εκατ. ευρώ,την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός, (25%), προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού 192,5 εκατ.ευρώ, τα έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 154,7εκατ. ευρώ και τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού 91 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος  Intrakat το 2021 εμφάνισε τζίρο 214 εκατ. αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2020 αλλά οι ανατιμήσεις στα υλικά, οι απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων και το αυξημένο ενεργειακό κόστος οδήγησε σε αρνητικά ebitda και σε ζημίες 22,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση εκτιμά πως το 2022 ο όμιλος θα επιστρέψει στην κερδοφορία. Μετά την αύξηση κεφαλαίου η εταιρεία κατάφερε να μειώσει και τον καθαρό δανεισμό της στα 70 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

INTRAKAT: Πώς κατανέμονται τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την ΑΜΚ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η  Intracom Holdings διαθέτει το 36,79% των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ η εταιρεία ADAMAS Group, μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Δημήτριος Κούτρας έχει ποσοστό 8,13%. 
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νίκη Τζαβέλλα και Χάρης Παμπούκης στο νέο ΔΣ της Ιntrakat

Το νέο ΔΣ θα είναι εννεαμελές με ένα μόνο εκτελεστικό μέλος, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Εξάρχου. Επίσης 4 από τα 9 μέλη θα είναι ανεξάρτητα. Τα νέα μέλη του ΔΣ αναμένεται να εγκριθούν από τη συνέλευση που θα γίνει στις 15 Ιουλίου