ΓΔ: 893.23 0.00% Τζίρος: 48.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:05:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Epixeirimatiko-Sumboulio-Elladas-Lat. Ameriki

«Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής»

Οι Λατινοαμερικάνικες αγορές των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έδειξαν ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση, ενώ καταγράφεται άνοδος της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης. Πόλος έλξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τα έργα υποδομών που θα γίνουν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια  


Οι ανάγκες σε νέες και αναβαθμισμένες υποδομές, σε ψηφιακή τεχνολογία και σε ενεργειακά έργα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής δημιουργούν ένα νέο πεδίο δράσης για τις ελληνικές εταιρείες. Οι χώρες της περιοχής διατηρούν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και οι εισαγωγές προϊόντων από την Ε.Ε διαρκώς αυξάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκαν ημερίδες για τις δυνατότητες και ευκαιρίες επιτυχούς παρουσίας στις αγορές της Λατινικής Αμερικής από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η πρώτη ημερίδα έγινε στη Θεσσαλονίκη από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων και η δεύτερη στην Αθήνα από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Enterprise Europe Network και τις παρακολούθησαν περισσότερα από 100 στελέχη εταιριών.
Στις Ημερίδες έγιναν παρουσιάσεις 6 χωρών, της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Αργεντινής, του Περού, του Παναμά και της Ουρουγουάης, με αναλυτικά στοιχεία για την οικονομία και εκτιμήσεις για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε κάθε χώρα, τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις καταναλωτικές τάσεις, τις ανάγκες εισαγωγών και τον ανταγωνισμό, τα κίνητρα για επενδύσεις, τους κλάδους που παρουσιάζουν
ενδιαφέρον, κ.λπ.


Οι τομείς της οικονομίας που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Οι Λατινοαμερικάνικες αγορές των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έχουν φανεί ανθεκτικές στην οικονομική κρίση με ορισμένες χώρες να διατηρούν αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης, οι εισαγωγές σε πολλά προϊόντα από Ε.Ε. κερδίζουν σταθερά έδαφος, οι ανάγκες σε νέες και αναβαθμισμένες υποδομές, σε ψηφιακή τεχνολογία, σε ενεργειακά έργα ανοίγουν πρόσφορο πεδίο για δράση, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται
να πραγματοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως και σε υπηρεσίες υγείας.
Ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σχολίασε ότι «η στροφή προς τις αγορές της Λατινικής Αμερικής μπορεί να δώσει διέξοδο σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν και διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς σε χώρες με μεγάλους πληθυσμούς, καταναλωτική κουλτούρα και άνοδο της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης, προσφέροντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας την παραδοσιακά φιλική στάση και αποδοχή του ελληνικού στοιχείου».


Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυνής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «οι νέες συνθήκες παρακινούν τις ελληνικές επιχειρήσεις να εντείνουν και να διευρύνουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό τους, με στρατηγική και διορατικότητα να βάλουν στο διεθνές ραντάρ τους νέες αγορές όπου διαφαίνονται ευκαιρίες και μελλοντικά οφέλη. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εμπλουτίζει διαρκώς τη βεντάλια υπηρεσιών του και προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν πρακτικά τα μέλη του να πλασσαρισθούν έγκαιρα οπουδήποτε υπάρχουν πραγματικές επιχειρηματικές ευκαιρίες».
Σε συνέχεια των Ημερίδων προγραμματίζεται Επιχειρηματική Αποστολή στις παραπάνω χώρες τον Οκτώβριο (9-22) δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρίες να έχουν σειρά στοχευμένων συναντήσεων, να διερευνήσουν το πεδίο και να επιδιώξουν νέες συμφωνίες για εξαγωγές και άλλες συνεργασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ράλι πωλήσεων το 2021 από την ERGO - Επιβράβευση των επιτυχόντων

Οι τρεις νικητές - διαμεσολαβητές παρέλαβαν το έπαθλό τους, ένα leasing αυτοκινήτου για ένα χρόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Τα έπαθλα παρέδωσε ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO.
Digital Banking
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόκληση για τους επαγγελματίες του χώρου ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Tο 78% των marketers θεωρούν ότι η Νο 1 hard skill που χρειάζονται στην ομάδα τους είναι η αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων. Το 71% δηλώνει ότι η Νο 1 απαιτούμενη δεξιότητα στα soft skills είναι στρατηγική σκέψη.
BC PARTNERS, STATHOPOULOS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Σταθόπουλος - BC Partners Europe: Tα συστατικά στο δρόμο προς την επιτυχία

O άνθρωπος που κρατά τα ηνία της BC Partners στην Ευρώπη, βρισκόταν στην Ελλάδα με την ιδιότητά του μέλους του Board of Directors της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επενδύσεων

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής δίνεται η δυνατότητα διαύλων και πραγματικής επιχειρηματικής συνεργασίας σε πολλές χώρες και σήμερα επωφελούνται επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανοίξει νέες προοπτικές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ευκαιρίες σε επενδυτές από την είσοδο της Seedblink στη δευτερογενή αγορά

Η πλατφόρμα σχεδιάζει να επεκτείνει αυτήν τη λειτουργικότητα πέρα από τους νέους γύρους χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του έτους, επιτρέποντας στους επενδυτές να διαπραγματεύονται τα assets όλων των εταιρειών του χαρτοφυλακίου.