ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Vodafone: Στο 90% η πληθυσμιακή κάλυψη 5G μέχρι το τέλος του 2023

Η CEO της εταιρείας για την Ευρώπη, Serpil Timuray, σημείωσε πως η υπό εξέλιξη επένδυση της Vodafone στην ελληνική τεχνολογία έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ και υπογράμμισε τη σπουδαία ευκαιρία που δημιουργούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ως μια σπουδαία ευκαιρία για να καλυφθεί το ψηφιακό χάσμα στην Ευρώπη κα να θεμελιωθεί η μελλοντική της ανθεκτικότητα είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με την CEO Europe Cluster της Vodafone, Serpil Timuray που υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης δικτύων 5G κατά προτεραιότητα.

«Τώρα είναι η στιγμή για την Ευρώπη να κλιμακώσει τις προσπάθειές για ψηφιοποίηση και αναβάθμιση του 5G. Η συνδεσιμότητα υψηλών ταχυτήτων θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην διπλή, ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, καθώς και στην κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας για την ΕΕ. Μόνο αν τοποθετήσουμε το 5G στην κορυφή των πολιτικών προτεραιοτήτων και επενδύσουμε σε αυτή την τεχνολογία, θα δούμε πραγματικό μετασχηματισμό τόσο σε κρατικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», δήλωσε κατά τη διάρκεια του 26ου Economist Government Roundtable.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Vodafone στην Ελλάδα: «Είμαστε περήφανοι για την υπό εξέλιξη επένδυσή μας στην Ελληνική τεχνολογία, που ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ. Σήμερα υλοποιούμε επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επέκταση του 5G και των δικτύων οπτικών ινών με στόχο να προσφέρουμε 800.000 νέας γενιάς γραμμές FTTH και FTTC. Παράλληλα κατασκευάζουμε, επεκτείνουμε και παγιώνουμε το δίκτυο 5G της Vodafone, το οποίο θα προσφέρει πληθυσμιακή κάλυψη 44% με τον στόχο για το 2025 να έχει τεθεί στο 90%».

Ερωτηθείσα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόσθεσε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια σπουδαία και σπάνια ευκαιρία να καλυφθεί το ψηφιακό χάσμα στην Ευρώπη και να θεμελιωθεί η μελλοντική της ανθεκτικότητα. Ωστόσο, θα πρότεινα να το αντιμετωπίσουμε ως ταξίδι και όχι ως προορισμό. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη συγκυρία, ενισχύοντας τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και διασφαλίζοντας ότι οι πολιτικές αποφάσεις ευνοούν την ανάπτυξη ασφαλών και ανθεκτικών δικτύων νέας γενιάς. Αυτή είναι η στρατηγική που θα βάλει ξανά την Ευρώπη σε θέση οδηγού σε ό,τι αφορά την ψηφιακή καινοτομία».

Υπό το ίδιο πρίσμα, τόνισε ότι η εξειδίκευση και τεχνογνωσία της Vodafone μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ψηφιοποίηση των ελληνικών ΜμΕ – την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας – την μετατροπή των δήμων σε Έξυπνες Πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.

Έλληνες και Ευρωπαίοι ηγέτες, επικεφαλής του επιχειρηματικού κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εφαρμογές που υλοποιούνται χάρη στην τεχνολογία του 5G, για τον μετασχηματισμό και την επιτάχυνση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, στο Vodafone Digital Enabler Showcase που παρουσιάστηκε στους χώρους του συνεδρίου.

Οι λύσεις περιλαμβάνουν εφαρμογές για την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, την εκπαίδευση, τις έξυπνες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής τρισδιάστατης μοντελοποίησης καρδιάς, της βιώσιμης γεωργίας που βασίζεται στο cloud.

Μερικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω

  • Η τηλεϊατρική (εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών) επιτρέπει σε γιατρούς να παρακολουθούν και να επανελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα των ασθενών, περιορίζοντας τις έκτακτες εισαγωγές σε νοσοκομεία, το αριθμό των κατ’ οίκων επισκέψεων και των προγραμματισμένων ιατρικών ραντεβού.
  • MyFarmWeb είναι μια cloud-based πλατφόρμα, που υποστηρίζει αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις στη λήψη αποφάσεων ώστε να υιοθετήσουν τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Το MyFarmWeb χρησιμοποιεί την τεχνολογία Internet of Things (IoT) για τη συλλογή δεδομένων, από την ποιότητα του χώματος μέχρι τις αγορές, σε ένα σύστημα που υποστηρίζει την ανάλυση των δεδομένων.
  • Connected engineer: Με τη χρήση του Microsoft HoloLens συνδυάζονται Mixed Reality Use Cases που προσφέρουν καθοδήγηση και οδηγίες για την ροή των εργασιών, εξ αποστάσεως συνδρομή και ταχύτερη εκπαίδευση.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Vodafone είναι υψίστης σημασίας για την αντιμετώπιση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προκλήσεων και ζητημάτων ασφάλειας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Το IoT, οι ψηφιακές πλατφόρμες και η συνδεσιμότητα με υψηλές ταχύτητες αποτελούν το κλειδί για την είσοδο στην Βιομηχανική Επανάσταση 4.0.

Παράλληλα θα υποστηρίξουν τη διαδικασία μετασχηματισμού των ΜμΕ και του δημόσιου τομέα, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση μέσω ευφυϊών οικοσυστημάτων, που θα αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή προσφέροντας λύσεις στον αγροτικό τομέα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των τροφίμων και θα ενδυναμώσουν αγροτικές περιοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει το περιεχόμενό της η Vodafone TV, έδωσε τα χέρια με το Disney+

Από τις 14 Ιουνίου οι συνδρομητές της Vodafone TV θα έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία Disney+, καθώς θα είναι διαθέσιμο σαν βασική υπηρεσία στα πακέτα που θα προσφέρονται. Τί φέρνει η νέα συνεργασία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε φορές πιο ακριβά τα δίκτυα 5G, ανάγκη επενδύσεων ύψους 1,3 τρισ.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ομίλου Vodafone από την Βαρκελώνη, το οικονομικό κόστος για να καλύψει η Ευρώπη το χάσμα που έχει στην ψηφιακή αρένα ήταν 315 δισ. ευρώ το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Έντονη παρουσία στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Δυναμική παρουσία στα έργα που προκηρύσσονται με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καταγράφει η Vodafone. Πρόσφατα το Vodafone Business ανέλαβε έργα για λογαριασμό των υπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών. Ποια έργα διεκδικεί ακόμα.