ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Συμφωνία της Alpha Bank με την Hoist Finance για πώληση NPLs ύψους 400 εκατ.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων και άνευ εξασφαλίσεων δανείων ενώ το τίμημα καθορίστηκε σε 34 εκατ. ευρώ. Μείωση του δείκτη NPLs κατά 0.5 ποσοστιαία μονάδα.

Η Alpha Bank σύναψε δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance αναφορικά με το Project Light για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει συνολικό οφειλόμενο υπόλοιπο ύψους 0,4 δισ. ευρώ και συνολικής λογιστικής αξίας 0,2 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 30.9.2021 (η “Συναλλαγή”). Το τίμημα της Συναλλαγής έχει συμφωνηθεί στα 34 εκατ. ευρώ.

Η Συναλλαγή συμβάλλει στην εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank, μειώνοντας τον Δείκτη ΜΕΑ κατά 0.5 ποσοστιαία μονάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δ’ τριμήνου 2022. Η συναλλαγή συμβάλει στην διατήρηση του δείκτη κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την τράπεζα η διαδικασία πώλησης ολοκληρώθηκε σε ένα μόλις στάδιο, έπειτα από πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για την προετοιμασία και κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Το χαρτοφυλάκιο συγκέντρωσε ισχυρό ενδιαφέρον ενώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συνεισέφεραν στη διαδικασία due diligence.

Η προσφορά που κατέθεσε η Hoist, σε όρους ποσοστού επί των συνολικών απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου, την καθιστά την υψηλότερη δεσμευτική προσφορά συγκριτικά με προηγούμενες αντίστοιχες συναλλαγές στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Προοπτικές οικονομίας - τραπεζών στο επίκεντρο εκδήλωσης με θεσμικούς

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14/9, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν περισσότερα από 20 ανώτερα στελέχη του κλάδου, εκπροσωπώντας όλες τις μεγάλες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στηρίζει την ανάπτυξη καινοτομίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.