ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Capital Product Partners L.P.

CPLP Shipping: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της στο ΧΑ

Η έκδοση αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποτελεί συνεπή πηγή άντλησης κεφαλαίων για την ελληνική ναυτιλία, για εταιρείες με σοβαρό χρηματοοικονομικό προφίλ και συντηρητικά επενδυτικά σχέδια όπως η Capital Product Partners δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jerry Kαλογηράτος.

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία CPLP Shipping Holdings PLC, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του δεύτερου εταιρικού της ομολόγου. Oι κ. κ. Νικόλαος Καλαποθαράκος Chief Financial Officer της Capital Product Partners L.P και Μιλτιάδης Μαρινάκης κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Jerry Kαλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P., τόνισε: «Θεωρώ ότι η έκδοση αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποτελεί συνεπή πηγή άντλησης κεφαλαίων για την ελληνική ναυτιλία, για εταιρείες με σοβαρό χρηματοοικονομικό προφίλ και συντηρητικά επενδυτικά σχέδια όπως η Capital Product Partners. Tον προηγούμενο Οκτώβριο, μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη ομολογιακή έκδοση, είχαμε πει ότι αφήνει μία σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Με την έκδοση του δεύτερου ομολογιακού δανείου χτίζουμε πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη και με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών, ιδιωτών και θεσμικών, μπορούμε να ενισχύσουμε το αναπτυξιακό, επιχειρηματικό μας σχέδιο για περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που σήμερα -περισσότερο από ποτέ- παίζει ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στην απεξάρτηση της Ευρώπης και της Ελλάδας από το φυσικό αέριο, μέσω των αγωγών».

Ο Αντιπρόεδρος της «Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών» Αλέξιος Πιλάβιος επεσήμανε: «Η σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης, αποτυπώνει εμπράκτως το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο των ιδιωτών, όσο και των θεσμικών επενδυτών. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς το γεγονός ότι τα αντληθέντα κεφάλαια της εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του μεγάλου πράσινου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας που δίνει έμφαση στην απόκτηση νέας γενιάς πλοίων που μπορούν να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, όταν εταιρείες που προέρχονται από τον νευραλγικό κλάδο της ναυτιλίας, επιλέγουν το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Εύχομαι το παράδειγμα της CPLP να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, απευθυνόμενες όχι μόνο στην ομολογιακή, αλλά και στην μετοχική αγορά του Χρηματιστηρίου».

Τέλος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό οι ναυτιλιακές εταιρείες να αντλούν κεφάλαια από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται εδώ, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια έκδοση. Είναι σημαντικό να βλέπουμε εταιρείες που έχουν ουσία, όραμα, προοπτικές, να μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια από την ελληνική κεφαλαιαγορά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με μερική κάλυψη 80,18% ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Trust Ανδρομέδα

Η εταιρία άντλησε συνολικά 12,24 εκατ. ευρώ υπερδιπλασιάζοντας τα κεφάλαιά της. Με τα νέα κεφάλαια η εταιρεία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στον ορίζοντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοδος 6,5% του κύκλου εργασιών της EXAE το α΄ εξάμηνο του 2022

Αυξημένα ήταν κατά 8,1% τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών το α' εξάμηνο του 2022 που ανήλθαν σε 8,0 εκ. ευρώ, από 7,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.