ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία ΘΕΡΜΟΪΛ

Το πρόστιμο, όπως επισημαίνει το υπ. Ανάπτυξης, επιβλήθηκε καθώς η εταιρεία εφάρμοζε πρακτικές που παραβίαζαν την καταναλωτική νομοθεσία.

Πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ στην εταιρεία ΘΕΡΜΟΪΛ επέβαλε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παραβάσεις διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους  140.000 ευρώ στην εταιρεία ΘΕΡΜΟΪΛ ΑΕ, για παραβάσεις διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία, και για τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, αφορούσαν:

  • Στη μη παράδοση της συμφωνηθείσας ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης εντός της προθεσμίας που προέβλεπε η σύμβαση, ούτε όμως και στην προθεσμία που συμφωνήθηκε μεταγενέστερα με τους καταναλωτές.
  • Στην μη επιστροφή του τιμήματος στους καταναλωτές που ακύρωσαν την παραγγελία τους εκ του ανωτέρω λόγου.
  • Στην παροχή παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο παράδοσης του πετρελαίου θέρμανσης.
  • Στη πρόσκληση για αγορά του προϊόντος σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή χωρίς ωστόσο να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία δεν μπόρεσε να το προμηθεύσει στην τιμή αυτή,  σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες (διαφήμιση «δόλωμα»).

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβάσεων της καταναλωτικής νομοθεσίας στη γραμμή καταναλωτή 1520 που λειτουργεί στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόστιμο 140.000 σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ γιατί κερδοσκοπούσε

Το πρόστιμο επιβλήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη στην επιχείρηση για παράβαση πράξης νομοθετικού περιεχομένου του 2020 που αφορούσε τους κινδύνους διασποράς του κορονοϊού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση ύψους 93 εκατ. ευρώ για την επένδυση της Theracell Laboratories

Η επένδυση αφορά στην κλινική ανάπτυξη και εφαρμογή προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών η παραγωγή των οποίων θα πραγματοποιείται κοντά στα κέντρα νοσηλείας, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες αυτόνομες παραγωγικές μονάδες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 409.980 ευρώ στην κλινική «ΜΗΤΕΡΑ» και σε άλλη μία για υπερχρεώσεις

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εφ' όσον αυτό υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ δημοσιοποιούνται. Κάθε επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια.
georgiadis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έλεγχοι σε ΕΛΠΕ και Motor Oil με συμμετοχή του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τους επικεφαλής των δύο διυλιστηρίων. Από τον υπουργό τονίστηκε ότι ο έλεγχος για την πάταξη των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας θα είναι διαρκής.