ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΠΕ

Σε HelleniQ Energy μετονομάζονται τα ΕΛΠΕ, Γενική Συνέλευση στις 20/9

«Η συνολική παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, που θα σηματοδοτήσει και τυπικά την πλήρη μετάβαση του Ομίλου ΕΛΠΕ στη νέα εποχή της ενέργειας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τη μετονομασία των ΕΛΠΕ σε HelleniQ Energy θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστηριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ  ύστερα από απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00, με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης τη μεταβολή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η τροποποίηση της επωνυμίας της Εταιρίας σε «HELLENiQ ENERGY A.E. Συμμετοχών» και του διακριτικού τίτλου της σε “HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε.”, με ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού.

Τα αναγκαία έγγραφα και οι λοιπές πληροφορίες για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, γνωστοποιεί η σχετική ανακοίνωση.

Η συνολική παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, που θα σηματοδοτήσει και τυπικά την πλήρη μετάβαση του Ομίλου ΕΛΠΕ στη νέα εποχή της Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Μείωση κερδών κατά 40%, αλλά διανέμει 275 εκατ. στους μετόχους

Μετά το εξαιρετικό 2022, το 2023 καταγράφηκε «προσγείωση» της κερδοφορίας. Ο όμιλος θα μοιράσει συνολικό μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 275 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη μερισματική απόδοση της μετοχής στο 12%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HELLENiQ ENERGY: «Πράσινο φως» για τη νέα εταιρική ταυτότητα των ΕΛΠΕ

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιαμίσιης, η συνεισφορά των ΕΛΠΕ στην οικονομία αντανακλάται στο 1% του ΑΕΠ και το 12% των ελληνικών εξαγωγών καθώς και το 5% των φορολογικών εσόδων του κράτους.
elpe, fotovoltaika, siamisiis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Εκτόξευση» για τα ΕBITDA των ΕΛΠΕ στο β' τρίμηνο, διανομή επιπλέον μερίσματος

Στα 535 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα EBITDA, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 367 εκατ. για το β' τρίμηνο. «Η αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο και η αυξημένη εξωστρέφεια αποδίδουν», τόνισε ο κ. Σιάμισιης.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποφασίζει για διανομή μερίσματος η ΓΣ των ΕΛΠΕ στις 9 Ιουνίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, οι μέτοχοι θα κληθούν στη ΓΣ να εγκρίνουν επίσης και τη διανομή μέρους των καθαρών κερδών του 2021 ως bonus στους εργαζόμενους της εταιρείας και των θυγατρικών της.