ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων και έντονων διαβουλεύσεων, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023.

Στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με τη διοίκηση του οργανισμού, η οποία θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023. «Η σύμβαση αποστέλλεται άμεσα στα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών, προκειμένου να εγκριθεί και να αρχίσει η εφαρμογή της», αναφέρει σε σημερινή σχετική του ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης και ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας στο συνδικάτο των εργαζομένων του οργανισμού, Γιάννης Δήμκας και Αλέξης Γεωργιάδης αντίστοιχα. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, Μάκης 'Αγγος και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΣΘ.

«Είναι μια θετική μέρα σήμερα για τον ΟΑΣΘ, καθώς υπογράψαμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η διοίκηση και η κυβέρνηση, δεχθήκαμε όλες τις προτάσεις του σωματείου. Η συμμαχία διοίκησης και εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και γίνεται πιο δυνατή. Τώρα, με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη, όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν να προσφέρουμε καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

«Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων και αναμονής, το πιο καίριο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, φαίνεται ότι λύνεται. Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε το συντομότερο δυνατό, η ΣΣΕ που υπογράψαμε σήμερα να πάρει σάρκα και οστά και να αρχίσει να εφαρμόζεται. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, για την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
οασθ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΑΣΘ: Ολοκληρώνεται η κατασκευή σταθμού φόρτισης 110 ηλεκτρικών λεωφορείων

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπου θα τοποθετηθούν 55 ηλεκτρικοί φορτιστές ισχύος 180 KW, καθένας με δυνατότητα παράλληλης φόρτισης δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ Forward: Νέες θέσεις εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Οι εταιρείες που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά.
ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προανήγγειλε αλλαγές στη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ο Αδ. Γεωργιάδης

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΕΑ, το υπ. Εργασίας θα ξεκινήσει άμεσα τη διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται.
ΔΙΕΘΝΗ

«Σήμα κινδύνου» για τα δικαιώματα των εργαζομένων παγκοσμίως

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί στην κορυφή των καταγγελιών.