ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Cenergy Holdings

Σωληνουργεία Κορίνθου: Δράσεις με στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Έχοντας ως στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα η Σωληνουργεία Κορίνθου εδραιώνει τη στρατηγική της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στις παραγωγικές της διαδικασίες και στην εφοδιαστική της αλυσίδα με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του αποτυπώματος άνθρακα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η κλιματική κρίση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα. Η Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, αναγνωρίζει την ανάγκη αντιμετώπισης της πρόκλησης αυτής και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, θέτοντας φιλόδοξους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2, της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), της έναρξης υπεύθυνης προμήθειας, της εφαρμογής Συστημάτων Διαχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα ISO και της ποσοτικοποίησης περιβαλλοντικών πληροφοριών σχετικά με τον κύκλο ζωής των προϊόντων της.    
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Σωληνουργεία Κορίνθου επελέγη για υποθαλάσσιο έργο στη Νορβηγική θάλασσα

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Έργο για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Tamar

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι σωλήνες μήκους 155 χιλιομέτρων θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024.
cenergy-ellinika kalwdia-hellenic cables-energeia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: Στα 659 εκατ. ο τζίρος στο α' εξάμηνο, άνοδος της κερδοφορίας

Η Cenergy Holdings ωφελήθηκε από τη βελτίωση της ζήτησης στον τομέα της ενέργειας, ενώ εξασφάλισε σημαντικές παραγγελίες για ενεργειακά έργα σε όλο τον κόσμο ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 1,1 δισ. ευρώ.