ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
super market, trofima, emporio, prosfores
Φώτο: Shutterstock

Μέλος στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ έγινε η Nikolopoulou foods

H Nikolopoulou foods που δημιούργησε, πρώτη στην Ελλάδα, τη σειρά φυτικών προϊόντων Veganact ενισχύει την προσπάθεια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στοχεύοντας τον εμπλουτισμό της παράδοσης με τα έθνικ προϊόντα.

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνεται περαιτέρω με την ένταξη μίας ακόμα αμιγώς ελληνικής εταιρίας, της Nikolopoulou foods. Το νέο μέλος της Πρωτοβουλίας έχει μία ιστορική διαδρομή, που ξεκίνησε το 1989 με την παραγωγή καινοτόμων για την εποχή τροφίμων και συγκεκριμένα spring rolls.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Nikolopoulou foods στοχεύει στο να συνενώνει την παράδοση με τα έθνικ προϊόντα καθώς και την καινοτομία μέσα από την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων σε δημιουργίες εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή κουζίνα αλλά και τις κουζίνες του κόσμου. Εδώ και 30 χρόνια, η συνέπεια, η ποιότητα και η όρεξη για δημιουργία παραμένουν σταθερές αξίες της εταιρείας. H Nikolopoulou foods συμπορεύεται επί τρεις δεκαετίες με τους Έλληνες αγρότες επιδιώκοντας να δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγουν με αγάπη και αφοσίωση ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές με σεβασμό σε παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας που πέρασαν από τη μια γενιά στην άλλη.

H Nikolopoulou foods δημιούργησε, πρώτη στην Ελλάδα, τη σειρά φυτικών προϊόντων Veganact, με σκοπό να ανταποκριθεί στις νέες διατροφικές απαιτήσεις των καταναλωτών προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής. Μέσα από συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ανέπτυξε καινοτόμα υποκατάστατα κρέατος και δημιούργησε την ιδιοφυή σειρά φυτικού κρέατος Genius. Το νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ παράγει προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας με το βλέμμα στραμμένο στην ποιότητα και την πρωτοπορία, αναγνωρίζοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων ως αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξωστρέφεια από  οκτώ ελληνικές εταιρείες τροφίμων - ποτών στις αγορές της Ασίας

Επιχειρηματική αποστολή σε Τόκυο, Σεούλ, Τζακάρτα, Μπανγκόκ και Σιγκαπούρη διοργανώθηκε από το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εβροφάρμα: Άνοδος 18% των πωλήσεων το εννεάμηνο, ανήλθαν στα 33 εκατ.

Σημειώνοντας άνοδο 29% τα EBITDA ανήλθαν σε 2,27 εκατ. ευρώ με τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου να ενισχύονται κατά 132% καθώς διαμορφώθηκαν στα 719.000 ευρώ. Ενισχύθηκαν στα 13 εκατ. τα ίδια κεφάλαια του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ προχωράει η ΘΕΟΝΗ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Τσέλιος η εταιρεία θα εγκαταστήσει μέσα στο 2023 νέα γραμμή παραγωγής για PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια ενώ θα δημιουργήσει και ένα νέο κέντρο logistics.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γρηγόρης: Άνοδο 27,7% του κύκλου εργασιών το 2021, ανήλθε σε 54,4 εκατ.

Στη διάρκεια του 2021, o όμιλος διεύρυνε περαιτέρω το δίκτυό του, με το άνοιγμα και τη λειτουργία 27 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αύξηση 32,3% για τα EBITDA και ισχυρή παραμένει η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η Coca Cola 3E για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στηρίχτηκε και γενικεύει μεμονωμένες επικοινωνίες και αποσπασματικές δηλώσεις σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, που αντιστοιχούν σε απειροελάχιστο ποσοστό της αγοράς.