ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Intralot: Αποσύρθηκαν οι αγωγές κατά της θυγατρικής στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι ενάγοντες οικειοθελώς παραιτήθηκαν του δικογράφου των αγωγών τους για παραβίαση όρων της δανειακής σύμβασης των ομολογιών λήξης 2024.

Αποσύρθηκαν οι αγωγές για το swap ομολόγων στις ΗΠΑ της Intralot, καθώς όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, οι ενάγοντες οικειοθελώς παραιτήθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 του δικογράφου των αγωγών τους για παραβίαση όρων της δανειακής σύμβασης των ομολογιών λήξης 2024.

Υπενθυμίζουμε πως τον Ιούλιο ο όμιλος της Intralot πήρε «βαθιά» ανάσα από την πίεση των δανειακών υποχρεώσεων καθώς η αμερικανική θυγατρική της είχε προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση ομολογιακού δανείου 254 εκατ. δολ που έληγε το 2025. H αναχρηματοδότηση έγινε όχι με τη λήψη νέου ομολογιακού δανείου αλλά με δανειακή σύμβαση η οποία προβλέπει και ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή 50 εκατ. δολ ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη, ώστε η Intralot Inc να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακές ανάγκες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η INTRALOT, σε συνέχεια των από 30.7.2021 και 3.8.2021 ανακοινώσεών της και των γνωστοποιήσεών της για τις σημαντικές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, ανακοινώνει ότι αποσύρθηκαν οι αγωγές κατά των εταιρειών του Ομίλου INTRALOT στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης (US District Court for the Southern District of New York) σχετικά με παραβίαση όρων της δανειακής σύμβασης των ομολογιών λήξης 2024 και της νομοθεσίας της Πολιτείας της Ν. Υόρκης.

Συγκεκριμένα οι ενάγοντες (επενδυτικά κεφάλαια που κατέχουν ομολογίες λήξεως 2024 και η UMB Bank, N.A., υπό την ιδιότητά της ως διάδοχου θεματοφύλακα των ομολογιών λήξεως 2024) οικειοθελώς παραιτήθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 του δικογράφου των αγωγών τους, υπογραμμίζει η εισηγμένη. 

Ανοδική η πορεία της Intralot στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Κατά το Α’ εξάμηνο του 2022, τα έσοδα του ομίλου της της Intralot διαμορφώθηκαν στα 204,8 εκατ. ευρώ (+1,1% σε ετήσια βάση), σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένες. Την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 55,1 εκατ. ευρώ (+1,4% σε ετήσια βάση), ενσωματώνοντας τον θετικό αντίκτυπο από τις δράσεις περιορισμού του κόστους σε επίπεδο HQ.

Σε τριμηνιαία βάση, Β’ τρίμηνο του 2022 συγκριτικά με το B’ τρίμηνο του 2021, τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 1,6%, ενώ κατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 111,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 0,7% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ελληνική Unismack «πατάει πόδι» στις ΗΠΑ με μονάδα παραγωγής σνακ

Η ελληνική εταιρεία που έχει το εργοστάσιό της στη Βόρεια Ελλάδα εξάγει το 98% της παραγωγής της καλύπτοντας μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία, η Σκανδιναβία και η Ιαπωνία.
advent technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Advent Technologies: Δημιουργεί κόμβου πράσινου υδρογόνου στις ΗΠΑ

Η καινοτόμα εταιρεία θα βρεθεί σε βιομηχανική συνεργασία θα συνεχίσει που εστιάζει στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πυρηνικής στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ.