ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δημόσια πρόταση Andromeda για Νηρέα και Σελόντα

Η Andromeda Seafood στην υποχρεωτική δημόσια πρότασή της, προσφέρει €0,23 για κάθε μετοχή του Νηρέα και €0,10 για κάθε μετοχή της Σελόντα.

Στην επόμενη φάση περνάει το «project nemo» που αφορά στην υποβολή Δημόσιων Προτάσεων για την εξαγορά των ποσοστών μειοψηφίας των εταιρειών Νηρεύς και Σελόντα από τον νέο βασικό μέτοχο την Andromeda Seafood.

Οπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγο το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση από την Andromeda Seafood του ποσοστού 25,66% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Νηρέας ανέρχεται σε 0,23 ευρώ ανά μετοχή και αντίστοιχα σε 0,10 ευρώ/μετοχή για την απόκτηση του 20,38% της Σελόντα.

Σε ό,τι αφορά στο προσφερόμενο αντάλλαγμα για τις μετοχές της Νηρέας είναι σύμφωνο με τα ελάχιστα όρια «δίκαιου και εύλογου» με γνώμονα ότι στο πλαίσιο της αποτίμησης που πραγματοποίησε η Euroxx Χρηματιστηριακή η τιμή που προέκυψε ανέρχεται σε 0,194 ευρώ/μετοχή. Πιο συγκεκριμένα, το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά 15,58% ανώτερο της μέσης σταθμισμένης με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της 27ης Νοεμβρίου 2019, όταν δηλαδή η Andromeda απέκτησε το ποσοστό που κατείχαν οι τράπεζες στην Νηρέας, ήτοι το 74,34%. Επίσης το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι ανώτερο της ανώτατης τιμής ανά μετοχή 0,0000000555 ευρώ που κατέβαλε η Andromeda για την αγορά μετοχών από τις Τράπεζες, τις οποίες απέκτησε στις 27 Νοεμβρίου 2019, ενώ υπερβαίνει κατά 18,56% την τιμή ανά μετοχή που προέκυψε από την αποτίμηση.

Αντίστοιχα, στην Σελόντα το προσφερόμενο αντάλλαγμα χαρακτηρίζεται εξίσου σύμφωνο με τα ελάχιστα όρια «δίκαιο και εύλογο» αφού είναι κατά 100 % ανώτερο της μέσης σταθμισμένης με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της 27ης Νοεμβρίου 2019, είναι ανώτερο της ανώτατης τιμής ανά μετοχή €0,00000003561 που κατέβαλε η Andromeda για την αγορά μετοχών της Σελόντα από τις Τράπεζες, ενώ υπερβαίνει την τιμή ανά μετοχή που προέκυψε από την αποτίμηση, η οποία είναι μηδενική.

Σε ότι αφορά στην περίοδο αποδοχής των δημόσιων προτάσεων δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί καθώς εκκρεμούν οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των σχεδίων του Πληροφοριακού Δελτίου, τα οποία κατατέθηκαν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην συναλλαγή μεταβίβασης των μετοχών που κατείχαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στις εταιρείες Νηρεύς και Σελόντα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της AMERRA Capital Management LLC (σημερινού ιδιοκτήτη του Ομίλου Andromeda Seafood) ως μετόχου της ενοποιημένης επιχείρησης μαζί με την Επενδυτική Εταιρεία Mubadala.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνοϊσπανικός γίγαντας 450 εκατ. στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στην επιχειρηματική ομπρέλα της ισπανικής Andromeda περνούν Νηρέας και Σελόντα. Φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τις τουρκικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, προχωρώντας σε επενδύσεις και επανατοποθέτηση προϊόντων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η εξαγορά Νηρέα, Σελόντα από την Andromeda Seafood

«Πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εξαγορά των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέας και Σελόντα από την Andromeda Seafood. «Στόχος μας να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στην ιχθυοκαλλιέργεια«, τόνισε ο Thor Talseth.