ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΙΚΟΣ: Στα 91,4 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2021 «τρέχοντας» με 16,4%

Η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου αναμένεται ότι θα πιστοποιηθεί και στα αποτελέσματα του 2022, καθώς αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 8% - 10% σε σύγκριση με το 2021.

Τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία της συνεχίζει η ηπειρώτικη βιομηχανία εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, με τον κύκλο εργασιών να εμφανίζεται ενισχυμένος, ωστόσο πλήγμα έχει δεχθεί η κερδοφορία εξαιτίας της ανόδου του κόστους των πρώτων υλών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο ετήσιος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 16,40% και ανήλθε σε 91.405.416,70 ευρώ.  Σε μια χρονιά κατά την οποία αυξήθηκε το κόστος των πρώτων υλών προκαλώντας αντίστοιχα αύξηση στο κόστος λειτουργίας, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 13.688.067,53 ευρώ, μειωμένα κατά 12,64%, καθώς υπήρξε απορρόφηση σημαντικού μέρους του κόστους αυτού από τον όμιλο της ΒΙΚΟΣ. Σημειώνεται ωστόσο ότι η υποχώρηση κερδοφορίας δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, οι οποίες προστατεύθηκαν, όπως καταδεικνύει ο μέσος όρος του προσωπικού (449 εργαζόμενοι), ο οποίος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου αναμένεται ότι θα πιστοποιηθεί και στα αποτελέσματα του 2022, καθώς αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 8% - 10% σε σύγκριση με το 2021, η οποία αναμένεται ότι θα υποστηριχθεί από στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, καθώς και νέα προϊόντα.

Αναπτυξιακό καταλύτη αποτελεί και η μεγάλη επένδυση, ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES.

Η νέα αυτή επένδυση, η οποία ενισχύει σημαντικά την παραγωγική ικανότητα της ΒΙΚΟΣ, αποτελεί τη συνέχεια και την εξέλιξη του μεγάλου πενταετούς επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτέλεσε ένα ακόμη δυναμικό αναπτυξιακό βήμα για τον όμιλο. Η νέα μονάδα εκτοξεύει την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, επίδοση η οποία την καθιστά κορυφαία στη χώρα. 

Οι νέες αυτές επενδύσεις, οι οποίες εμπεδώνουν την ηγετική θέση της ΒΙΚΟΣ στον κλάδο, όχι μόνο ενισχύουν την παραγωγή, αλλά επίσης διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων της, επιβεβαιώνουν την προσήλωσή της στην ποιότητα και την καινοτομία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Ηπείρου. 

H εταιρεία ΒΙΚΟΣ έχει πιστοποιηθεί για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει από το 2003, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001/96, από τους Lldoyd’s Register S.A. Η μετάβαση στο νέο πρότυπο ISO 14001:2015 πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο του 2018, ενώ η εταιρεία έχει επεκτείνει την πιστοποίησή της και για την παραγωγή προπλασμάτων r-PET στην εμφιάλωση νερού και αναψυκτικών, σε φιάλες r-PET (ανακυκλωμένου PET) τον Δεκέμβριο του 2021 από την εταιρεία LRQA HELLAS A.E.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Dodoni-Pagota
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ιδιοκτησία της εταιρείας Βενέτη περνάνε τα Παγωτά Δωδώνη

Η εταιρεία Βενέτη εξαγόρασε τα χρέη της Παγωτά Δωδώνη προς τις τράπεζες ύψους περίπου 40 εκατ. «Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό» τόνισε ο CEO της Βενέτη Π. Μονεμβασιώτης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εξαγορά του 75% της καραμελοποιίας Λάβδας προχώρησε η ΙΟΝ

Στόχος της συνένωσης των δύο ιστορικών ελληνικών εταιρειών είναι να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και να ενδυναμώσει περαιτέρω την ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται.