ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
Φώτο: Shutterstock

Νέος παίκτης στο cyber security από Cosmos Business Systems και Lancom

Η νέα εταιρεία αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο. Θα καλύπτει τις περιοχές Ελλάδας και Κύπρου διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα λύσεων κυβερνοασφάλειας, έχοντας το πλεονέκτημα του Balkan Gate I της Lancom.

Ενώνουν δυνάμεις Lancom και Cosmos Business Systems σε μια κοινή προσπάθεια, δημιουργώντας μια νέα εταιρεία με την ονομασία CBS Lan που θα επικεντρώνεται σε λύσεις και προϊόντα κυβερνοασφάλειας των δικτύων συστημάτων, και θα δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται σε πρωτοφανή άνθηση τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό σχεδιασμό και την λειτουργική των επιχειρήσεων και οργανισμών, ιδιαίτερα μετά την πανδημία που αναδείχθηκε σε καταλύτη της ταχύτατης μετάβασης σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή, δίνοντας τεράστια ώθηση στην απομακρυσμένη εργασία και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Παράλληλα η έκρηξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών έχει προκαλέσει και την άνθηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος με εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις να πραγματοποιούνται καθημερινά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δίνοντας σημαντικά περιθώρια δραστηριοποίησης στην αγορά της κυβερνοασφάλειας, όπου αυτή τη στιγμή οι μεγάλοι παίκτες δεν ξεπερνούν τους τέσσερις, και η νέα εταιρεία στοχεύει να αποκτήσει σημαντικά μερίδια.

Όπως ανέφεραν από τη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Δημήτριος Δαφνής, πρόεδρος και CEO της Cosmos Business Systems και Γιώργος Νώλης ιδρυτής και CEO της Lancom, θα υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα που θα παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως όλα τα συστήματα. «Η CBS και η Lancom έχουν το know how, έχουν τις βάσεις για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή λύση που υπάρχει στη χώρα», σημείωσε και τόνισαν πως η εταιρεία θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση κυβερνοασφάλειας σε επίπεδο λογισμικού το οποίο συνδυάζεται και με το data center.

Λεπτομέρειες έχουν απομείνει για να αρχίσει η εταιρεία να λειτουργεί και αυτό αναμένεται να συμβεί από το Νοέμβριο. Η CBS Lan θα καλύπτει τις περιοχές Ελλάδας και Κύπρου μέσω των γραφείων και των υποδομών των δυο εταιρειών σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά και Λευκωσία, με τον κ. Δαφνή να υπογραμμίζει ότι «θα δημιουργήσουμε μια ευρεία γκάμα η οποία θα εφαρμοστεί και θα υλοποιηθεί για να είναι εύκολο σε οποιοδήποτε χρήστη για να κάνει χρήση των υπηρεσιών μας χωρίς να έχει σχέση το σημείο που βρίσκεται».

Ο κ. Νώλης τόνισε πως «έχουμε δει όλοι τι έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις ransomware σε μεγάλες επιχειρήσεις τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιο τομέα στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», σημειώνοντας πως η κυβερνοασφάλεια αποτελεί πλέον βασική ανάγκη για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Δαφνής δήλωσε πως «σε μια εποχή που διασυνδέονται τα πάντα και υπάρχουν μηχανές που ελέγχονται από μια φορητή συσκευή ή ακόμα και το κινητό τηλέφωνο, η ασφάλεια των συστημάτων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην λειτουργικότητα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την επιβίωση επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να διασφαλίσουν την επιχειρηματική τους συνέχεια. Θεωρούμε πως την επόμενη δεκαετία ο τομέας της ασφάλειας μαζί με εκείνων των νέων τεχνολογιών όπως ΙοΤ, το ΑΙ και την τεχνολογία του blockchain θα αποτελέσουν ένα διάδρομο πάνω στον οποίο θα βαδίσουμε».

Με δυο σημαντικά όπλα για να κάνει disrupt στην αγορά

Η νέα εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα έναντι του υψηλού ανταγωνισμού που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Όπως σημείωσαν και οι δυο επιχειρηματίες, έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά,  υπάρχει ένα ευρύ πελατολόγιο από επιχειρήσεις που συνεργάζονται ήδη με Lancom και Cosmos Business Systems.

Παράλληλα το Balkan Gate I της Lancom στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει το δεύτερο δυνατό όπλο της νέας εταιρείας που είναι το πρώτο και μεγαλύτερο carrier neutral και πιστοποιημένο TIER III Κέντρο Δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, που λειτουργεί από το 2021 και μέσα στους χώρους του θα διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός τομέας επιχειρήσεων για την κυβερνοασφάλεια. Η αρχική έκτασή του data center της Lancom φτάνει τα 2.500 τ.μ., με αρθρωτό σχεδιασμό, και μπορεί να υποστηρίξει έως και 400 Rack πριν την οριστική επέκτασή του στα 10.000 τ.μ..

Χάρη στη στρατηγική του θέση και σε συνδυασμό με τις λοιπές αντίστοιχες υποδομές της Lancom, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην καρδιά των Βαλκανίων. Στόχος άλλωστε της «ουδέτερης» αυτής υποδομής αποθήκευσης δεδομένων είναι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συνδεθεί με όλους τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και με μεγάλες διεθνείς τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Νώλης, το Balkan Gate I, αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη νέα εταιρεία διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας καθώς η επικοινωνία με τον πελάτη δεν γίνεται διαμέσου του διαδικτύου αλλά μέσα από το εσωτερικό δίκτυο που υπάρχει για τις υπηρεσίες. Επίσης τα σχέδια της Lancom για τη δημιουργία ενός ακόμη αντίστοιχου data center στην Κρήτη που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024, αναμένεται να ενισχύσουν τις δυνατότητες της νέας εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο data center στην Κρήτη μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο των Βαλκανίων

Στόχος της στρατηγικής επένδυσης από την ελληνική εταιρεία Lancom είναι να αποτελέσει έναν ουδέτερο κόμβο πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυρίαρχος ο ΟΤΕ στα έργα πληροφορικής, αυξάνει συνεχώς τα έσοδα

Καθώς τα έσοδα από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παραμένουν σε στασιμότητα, ο ΟΤΕ στρέφεται όλο και περισσότερο στα έργα πληροφορικής. Μεγάλη αύξηση, κατά 14,4%, στα έσοδα αυτής της κατηγορίας το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote TV: Πήρε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε συνδρομητές το δ' τρίμηνο

Για πρώτη φορά από το 2020, η Cosmote TV είχε απώλεια συνδρομητών στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Πιέσεις από τον ανταγωνισμό με φθηνότερα συνδυαστικά πακέτα. Πλησίασε τους 400.000 συνδρομητές η Nova, πάνω από 165.000 η Vodafone.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί δεν βιάζεται ο ΟΤΕ για μείωση τιμών μετά την επίθεση από τη Nova

Παρά την παρουσίαση πακέτων unlimited από τη Nova με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, στελέχη του ΟΤΕ τονίζουν στο BD ότι ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς δεν θα προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις, καθώς ποντάρει στην ποιότητα του δικτύου του.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κινήσεις ανάπτυξης από τη Folli Follie, «παγωμένο» το σχέδιο εξυγίανσης

Συνεργασίες με νέα brands και επέκταση του δικτύου, που σήμερα αριθμεί 100 σημεία πώλησης, επιδιώκει η διοίκηση. Σοβαρές καθυστερήσεις στην ποινική δίκη έχουν θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος το σχέδιο εξυγίανσης.