ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Παγκρήτια: Υπέβαλε στην ΤτΕ το επιχειρηματικό και κεφαλαιακό της πλάνο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύοντας το ήδη καλό πνεύμα συνεργασίας και συνέπειας, θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση και υλοποίηση του επιχειρηματικού και κεφαλαιακού της πλάνου. 

Η Παγκρήτια Τράπεζα υπέβαλε προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος το ολοκληρωμένο Επιχειρηματικό της Πλάνο στο οποίο περιλαμβάνεται και το Πλάνο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Το Επιχειρηματικό Πλάνο κατετέθη από τη Διοίκηση εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, την Παρασκευή 30/9 και περιλαμβάνει την εξέλιξη των κεφαλαίων της τράπεζας σε ορίζοντα 5ετίας, καθώς και το σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού και ανάπτυξης των εργασιών της μέσω και της φιλικής συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, στρατηγικές κινήσεις που τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύοντας το ήδη καλό πνεύμα συνεργασίας και συνέπειας, θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση και υλοποίηση του Επιχειρηματικού και Κεφαλαιακού της Πλάνου. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της 30/6/2022, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω Δημόσιας Προσφοράς η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η περίοδος εγγραφών, άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και μεταβίβασης αυτών, λήγει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, οι μέτοχοι, οι υποψήφιοι επενδυτές και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας, όπου είναι αναρτημένο το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο και το Συμπλήρωμα αυτού. 

Το 2021 η Παγκρήτια Τράπεζα είδε το συνολικό ενεργητικό της να αυξάνεται κατά 27,4% και όπως ειπώθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τράπεζας που είχε πραγματοποιηθεί, το 2021 αποτέλεσε κομβική χρονιά για την τράπεζα, η οποία βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της και δρομολόγησε τις εξελίξεις για το μετασχηματισμό της.

Η Τράπεζα μετασχηματίζεται πραγματοποιώντας Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 98 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και της φιλικής συνένωσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Στόχοι της Τράπεζας με βάση το στρατηγικό της σχέδιο είναι η αύξηση των μεγεθών και η ενίσχυση της θέσης και της κερδοφορίας της. «Επιθυμούμε να γίνουμε η κορυφαία μη συστημική τράπεζα» έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Δημήτρης Δημόπουλος.

Παράλληλα όπως τονίζουν πηγές της τράπεζας ο πρόεδρος της τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος με την κατάθεση του κεφαλαιακού πλάνου προσθέτουν νέα δυναμική στην προσπάθεια για την ΑΜΚ, ενισχύοντας το ήδη καλό κλίμα συνεργασίας και συνέπειας, με την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Με τα νέα κεφάλαια, η τράπεζα στοχεύει στον μετασχηματισμό της, προωθώντας τις αναγκαίες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανάπτυξη υποδομών, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας και στην υιοθέτηση ενός βελτιωμένου και σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου. Η νέα Τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση αναμένεται να καλύψει το κενό μεταξύ των συστημικών και των μικρών τραπεζών και να καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

Ο κ. Βαρθολομαίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του, είχε εκτιμήσει ότι σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι στρατηγικές αυτές κινήσεις. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όπως εξελίσσονται. Με το στελεχιακό δυναμικό της HSBC θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέες πελατειακές ανάγκες, η δε τεχνογνωσία και η εμπειρία του δυναμικού αυτού θα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα επόμενα βήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας στόχος είναι η Παγκρήτια να είναι η τράπεζα που εξυπηρετεί τον μικρό, τον μεσαίο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία, όχι μόνο με υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, αλλά και με λύσεις που παρέχονται με ταχύτητα και κυρίως με την κατάλληλη συμβουλευτική, κάτι το οποίο αποδεδειγμένα λείπει από την τραπεζική αγορά. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Plan Β στην Attica Bank: Οι Αμερικανοί φεύγουν, οι εφοπλιστές έρχονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ellington πιέζει να αποκτήσει με προνομιακούς όρους τη διαχείριση των NPEs ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ. Αλλάζει τα δεδομένα το ενδιαφέρον της Thrinvest, επιταχύνεται η δημιουργία 5ου πόλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ενημέρωσε την ΤτΕ για το επικαιροποιημένο business plan

Στο πλάνο που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται και το ενσωματωμένο σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση το σχέδιο διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Σημαντικές μειώσεις στις προμήθειες κίνησης κεφαλαίων

Η μείωση αφορά σε προμήθειες για εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών και χρεωστικές κάρτες με στόχο την παρότρυνση των καταναλωτών να συνεχίσουν την υποκατάσταση μετρητών με ηλεκτρονικές πληρωμές.