ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Malamatina-Krasi

Μαλαματίνα: Γιατί είναι απόλυτα νόμιμες οι απολύσεις συνδικαλιστών

Η Οινοποιία τονίζει ότι η λήξη της συνεργασίας με εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο, δεδομένου ότι αυτό καταργήθηκε. Τι αναφέρει για το επενδυτικό πλάνο.

Με αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από πολιτικά κόμματα και με αφορμή την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της επιχείρησης «Οινοποιία Μαλαματίνα», με ανακοίνωσή της η εταιρεία ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

  • Η λήξη της συνεργασίας με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης το οποίο καταργήθηκε, έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Ο ισχυρισμός ότι είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση, επειδή κατέχουν συνδικαλιστική ιδιότητα, είναι νομικά αβάσιμη, αφού στην περίπτωση μας οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές απασχολούνταν σε τμήμα που καταργήθηκε. 
  • Εδώ και μήνες, η νέα Διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων, το τεκμηριωμένο, με οικονομικά στοιχεία, πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης της, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του τμήματος Οδηγών & Διάθεσης και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Πάνω στο πλάνο λειτουργικής αναδιοργάνωσης που παρουσιάσαμε έγκαιρα, είχαμε ζητήσει να μας κατατεθούν εφόσον υπήρχαν από πλευράς Σωματείου τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις, κάτι που ποτέ δεν έγινε.
  • Με τη δημοσιοποίηση των προθέσεων μας να καταργήσουμε το Τμήμα Διάθεσης, προτείναμε εδώ και μήνες σε όσους εργάζονταν σε αυτό, είτε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, μετακινούμενοι σε άλλες παραγωγικές θέσεις, είτε να συμμετάσχουν σε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που καταρτίσαμε. Δυστυχώς, μόλις ένας από τους εργαζόμενους δέχτηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, εντός της επιχείρησης.
  • Ξεκαθαρίζουμε πως η νέα ιδιοκτησία, δίνει βάρος στη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της επιχείρησης και στο διπλασιασμό των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος διάθεσης, υλοποιούμε με συνέπεια το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 12 εκ. ευρώ, προχωράμε στην παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων, καθώς και στη δημιουργία και λειτουργία νέων τμημάτων.
  • Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα μας, λειτουργώντας σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα και σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, να έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, τηρώντας ασφαλώς απόλυτα τη νομιμότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων μας. Το δικαίωμα μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε κομματικά ή συνδικαλιστικά γραφεία γιατί αν συμβεί αυτό, σε σύντομο χρόνο η ιστορική επιχείρηση θα χρεοκοπήσει και θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξωστρέφεια από  οκτώ ελληνικές εταιρείες τροφίμων - ποτών στις αγορές της Ασίας

Επιχειρηματική αποστολή σε Τόκυο, Σεούλ, Τζακάρτα, Μπανγκόκ και Σιγκαπούρη διοργανώθηκε από το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εβροφάρμα: Άνοδος 18% των πωλήσεων το εννεάμηνο, ανήλθαν στα 33 εκατ.

Σημειώνοντας άνοδο 29% τα EBITDA ανήλθαν σε 2,27 εκατ. ευρώ με τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου να ενισχύονται κατά 132% καθώς διαμορφώθηκαν στα 719.000 ευρώ. Ενισχύθηκαν στα 13 εκατ. τα ίδια κεφάλαια του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ προχωράει η ΘΕΟΝΗ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Τσέλιος η εταιρεία θα εγκαταστήσει μέσα στο 2023 νέα γραμμή παραγωγής για PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια ενώ θα δημιουργήσει και ένα νέο κέντρο logistics.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γρηγόρης: Άνοδο 27,7% του κύκλου εργασιών το 2021, ανήλθε σε 54,4 εκατ.

Στη διάρκεια του 2021, o όμιλος διεύρυνε περαιτέρω το δίκτυό του, με το άνοιγμα και τη λειτουργία 27 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αύξηση 32,3% για τα EBITDA και ισχυρή παραμένει η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η Coca Cola 3E για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στηρίχτηκε και γενικεύει μεμονωμένες επικοινωνίες και αποσπασματικές δηλώσεις σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, που αντιστοιχούν σε απειροελάχιστο ποσοστό της αγοράς.