ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank-RRF
Φωτο: Eurobank

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για τη 2η δόση 200 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Η τράπεζα διέθεσε πλήρως την πρώτη δόση των 200 εκατ. ευρώ σε μια ευρεία γκάμα κλάδων και επιχειρήσεων, ειδικότερα στους κλάδους της πράσινης μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξωστρέφειας.

Η πρώτη συστημική τράπεζα είναι η Eurobank που έλαβε έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της δεύτερης (2ης) δόσης ύψους 200 εκατ. ευρώ πόρων του ΤΑΑ, έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους βάσει της επιχειρησιακής συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Eurobank και Δημοσίου.

Ως Ενδιάμεσος Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για την υλοποίηση του «Μηχανισμού Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», η Eurobank θέτει πόρους και τεχνογνωσία στη διάθεση των πελατών της, στηρίζει επενδυτικά σχέδια και συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα.

Η Eurobank διέθεσε πλήρως την πρώτη (1η) δόση των 200 εκατ. ευρώ των πόρων του ΤΑΑ σε μια ευρεία γκάμα κλάδων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των πυλώνων που προσδιόρισε το ΤΑΑ και ειδικότερα της πράσινης μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος η Τράπεζα έχει ήδη χρηματοδοτήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 532 εκατ. ευρώ σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανταποκρινόμενη στον πρωταρχικό στόχο του Προγράμματος για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, χρήση των πόρων του ΤΑΑ έκαναν επιχειρήσεις για χρηματοδότηση επενδύσεων που αφορούσαν σε: Τηλεπικοινωνίες (ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου), ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση κτιρίων, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δημιουργία υπερσύγχρονων ψηφιακών και φιλικών προς το περιβάλλον κέντρων αποθήκευσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση της παραγωγικής δραστηριότητας των εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank, αποδεικνύοντας τη δυναμική του Προγράμματος και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην επιτυχή ολοκλήρωσή του, ήδη συμβασιοποίησε τα πρώτα 18 εκατ. ευρώ πόρων ΤΑΑ της 2ης δόσης, με εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων. Η επένδυση συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ εντάσσεται στον πυλώνα «Καινοτομία - έρευνα και ανάπτυξη», αφορά, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη νέου κέντρου βιοτεχνολογίας και αυξάνει τις επενδύσεις που χρηματοδοτούνται στο συνολικό ύψος των 595 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέσω του ΤΑΑ η χώρα έχει εξασφαλίσει για την περίοδο 2021 - 2026 ευρωπαϊκούς πόρους ύψους σχεδόν 30,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17,8 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδοτήσεις και τα 12,7 δισ. ευρώ σε δανειακές χρηματοδοτήσεις. Μέσω των δανείων του ΤΑΑ, μπορούν να χρηματοδοτηθούν επιλέξιμες επενδύσεις στους εξής πυλώνες:

  • Πράσινη μετάβαση,
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός,
  • Καινοτομία - έρευνα και ανάπτυξη,
  • Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και
  • Εξωστρέφεια.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Relationship Manager που τους εξυπηρετεί στην Τράπεζα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Eurobank, στην ενότητα «Αναπτυξιακά Προγράμματα».
Το δανειακό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Δίπλα στις επιχειρήσεις μέσω δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

Η τράπεζα θέτει πόρους και τεχνογνωσία στη διάθεση των πελατών της, στηρίζει επενδυτικά σχέδια και συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας

Το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα θα ανέρχεται μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο 26%, και η επένδυση αυτή αποτελεί σύμφωνα με την τράπεζα ψήφο εμπιστοσύνης στις θετικές προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας.
FlexoPack
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 12,91 εκατ. προχωρά η Flexopack

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, το ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τα επενδυτικά πλάνα που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και την αύξηση της δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής στο Κορωπί.
Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο, στο 10,5% το επιτόκιο

Ο νέος τίτλος είναι τύπου 10NC5, δηλαδή είναι διάρκειας 10 ετών αλλά υπάρχει δυνατότητα ανάκλησής του μετά την ολοκλήρωση πέντε ετών, ενώ εκτιμάται ότι θα λάβει αξιολόγηση Β2 από τη Moody’s και B- από τη Fitch.