ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ergo-asfaleies
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη 605 εκατ. ευρώ για το 2021 ανακοίνωσε ο όμιλος ERGO

Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν και στα τρία τμήματα, με τον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών Γερμανίας, να καταγράφει εξαιρετική ανάπτυξη ασφαλίστρων που ξεπέρασε αυτήν της αγοράς.

Αναλυτικότερα o όμιλος ERGO, που ανήκει στην Munich Re Group, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου,  ανακοίνωσε κέρδη για το 2021, 605 εκατ. ευρώ (517 εκατ. ευρώ το 2020), εκ των οποίων τα 137 εκατ. ευρώ ήταν το τέταρτο τρίμηνο 2021 (136 εκατ. ευρώ το δ΄τρίμηνο 2020).

Ο όμιλος ERGO κατάφερε να ξεπεράσει αισθητά τον στόχο κερδοφορίας των 500 εκατ. ευρώ, που είχε τεθεί για το 2021, ενώ παράλληλα πέτυχε και τον ετήσιο στόχο που ανακοινώθηκε ως μέρος του Στρατηγικού Προγράμματος ERGO — παρά τις επιβαρύνσεις από μεγάλες ζημίες.

Η ανάπτυξη του Ομίλου ήταν ουσιαστική, καθώς τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν και στα τρία τμήματα, με τον κλάδο ασφαλίσεων κατά ζημιών Γερμανίας, να καταγράφει εξαιρετική ανάπτυξη ασφαλίστρων που ξεπέρασε αυτήν της αγοράς. Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα σε όλους τους κλάδους αυξήθηκαν σημαντικά στα 19,166 δισ. ευρώ (18,448 δισ. ευρώ το 2020).

Τα εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 18,213 δισ. ευρώ (17,569 δισ. ευρώ το 2020). Το τμήμα ασφαλίσεων κατά ζημιών της ERGO στη Γερμανία κατέγραψε κέρδη 234 εκατ. ευρώ (157 εκατ. ευρώ) – ενισχυμένο από το πολύ καλό τεχνικό αποτέλεσμα, ενώ η ERGO International κατέγραψε κέρδη 207 εκατ. ευρώ (230 εκατ. ευρώ).

Το τεχνικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε και εδώ, καθώς η μείωση των κερδών σε ετήσια βάση, οφείλεται σε θετική, εφάπαξ επίδραση το 2020. Επίσης, η ERGO Ζωής και Υγείας της Γερμανίας κατέγραψε κέρδη 164 εκατ. ευρώ (130 εκατ. ευρώ το 2020).

Το χαμηλότερο επενδυτικό αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα, αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση του συναλλαγματικού αποτελέσματος και του τεχνικού αποτελέσματος, το οποίο οφείλεται στη βελτίωση στον κλάδο της υγείας και στην πολύ καλή εμπειρία αποζημίωσης στον κλάδο της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Το λειτουργικό αποτέλεσμα της ERGO ανήλθε σε 822 εκατ. ευρώ (1,002 δισ. ευρώ το 2020), το οποίο επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το χαμηλότερο αποτέλεσμα στον τομέα των επενδύσεων, λόγω της αστάθειας στις κεφαλαιαγορές.

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της ERGO στη Γερμανία, ο δείκτης ζημιών-εξόδων (compined ratio) προς τα καθαρά ασφάλιστρα ήταν 92,4% (92,4% το 2020) – επιτυγχάνοντας έτσι το επίπεδο στόχο του 2021 [στόχος: 92%] παρά τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε η καταιγίδα Bernd.

Ο δείκτης ζημιών-εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα, της ERGO International ήταν επίσης σε πολύ καλό επίπεδο, στο 92,9% (92,7% το 2020) [στόχος: 93%], παρά τις μεγάλες απώλειες στην Αυστρία και τις χώρες της Βαλτικής.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO της ERGO Ασφαλιστικής, Νίκος Αντιμησάρης, επεσήμανε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δικαιολογούν βάσιμη αισιοδοξία.

«Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση των άμεσων ξένων επενδύσεων και η έναρξη έργων στο πλαίσιο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα ο Όμιλος ERGO ανακοινώνει κερδοφόρα αποτελέσματα, σημειώνοντας ρεκόρ κερδών, παραγωγής και πωλήσεων.

Παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί λόγω της πανδημίας, θα ακολουθήσουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης επηρεάζοντας εξ αυτού ακριβώς του λόγου θετικά τον ασφαλιστικό κλάδο, με ριζικές αλλαγές.
Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάστηκε και υλοποιείται το στρατηγικό πρόγραμμα του Ομίλου «Ambition 2025», με το οποίο η ERGO Ασφαλιστική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική της ERGO, Munich Re ανακοίνωσε συνολικά κέρδη 2,932 δισ. ευρώ  για  το οικονομικό έτος 2021, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κερδών των 2,8 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ERGO Ασφαλιστικής με Ερρίκος Ντυνάν για παροχή υπηρεσιών υγείας

Πέραν της απρόσκοπτης πρόσβασης και άμεσης εξυπηρέτησής τους, οι ασφαλισμένοι της ERGO μπορούν να επωφεληθούν από τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά διεκδικεί η ERGO

Η εταιρεία στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία ώστε να προσφέρει εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.
ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ERGO

Ο νέος διαδικτυακός τόπος της ERGO διαθέτει σύγχρονη και λιτή σχεδίαση, βελτιωμένη λειτουργικότητα και παρέχει μια εξαιρετικά φιλική πλοήγηση στον χρήστη μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου.
autokinita-car-IX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα καινοτόμα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου ERGO My Auto

Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, συνδέουν όλα τα υφιστάμενα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου με την τεχνολογία τηλεματικής, μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής ERGO Drive&Win, με σημαντικά οφέλη για τον πελάτη.