ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Δύσκολες ώρες για τις Εκδόσεις Λιβάνη, αίτηση για τον νέο εξωδικαστικό

Η εταιρεία δημοσίευσε τον ισολογισμό του 2021, στον οποίο ο ορκωτός κάνει λόγω για ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση δραστηριότητας της εταιρείας. Τελευταία ελπίδα η ένταξη στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Τίποτα πλέον δεν θυμίζει τον άλλοτε κραταιό εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2021, που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο ορκωτός κάνει λόγω για ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου και της εταιρείας.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και του Ομίλου κατά την 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν αρνητικά και συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 119 του Ν.4548/2018, ενώ υφίστανται και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές. Ως εκ τούτου η Εταιρεία και ο Όμιλος ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές τους συμβάσεις και να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης».

Ο εκδοτικός οίκος με την πλούσια ιστορία -ιδρύθηκε το 1972- αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης δεν έχει καταφέρει να τα επιλύσει. Αντιθέτως, κάθε χρονιά που περνά οι πωλήσεις συρρικνώνονται, οι ζημιές συσσωρεύονται και οι υποχρεώσεις διογκώνονται. Από το 2016 η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται υπό επιτήρηση. 

«Συνεχίζεται η διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών»

Με βάση το άρθρο 94 του Νόμου 4941/2022 η εταιρεία δεν ολοκλήρωσε την πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών και συνεπώς η αίτηση θεωρήθηκε ως άκαρπη ενώ υπέβαλε την 01.07.2022 αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου 4738/27.10.2020, δηλαδή για υπαγωγή στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η  διοίκηση έχει εκπονήσει νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, με βάση τις διατάξεις του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού το οποίο θα θέσει υπόψη των πιστωτών όπως προβλέπεται. Η διοίκηση αναμένει την επιτυχή υλοποίηση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, συνεχίζοντας την διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών».

Το 2021 ο τζίρος της εταιρείας περιορίστηκε στα 1,53 εκατ. ευρώ, το EBITDA ήταν αρνητικό κατά 1,58 εκατ. ευρώ και οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Οι συσσωρευμένες ζημιές ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά κατά 17 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων ξεπέρασε τα 23 εκατ. ευρώ. Στον όμιλο απασχολούνται περίπου 30 άτομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σελίδα για τα Παγωτά Δωδώνη, περνούν στον Αλ. Κατσιώτη της ΕΛΓΕΚΑ

Ο επιχειρηματίας απέκτησε τα δάνεια της εταιρείας από τις τράπεζες. Στόχος του, η παραγωγή βιομηχανοποιημένου παγωτού και η διανομή του μέσω του δικτύου της ΕΛΓΕΚΑ σε όλη την Ελλάδα.
BIS, VIS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για έξοδο και η ΒΙΣ από το ΧΑ μετά την αύξηση κεφαλαίου

Μια από τις παλαιότερες εισηγμένες οδεύει στην έξοδο από το ταμπλό, καθώς ο βασικός μέτοχος, Ι. Φιλίππου έχει την πρόθεση να «σκουπίσει» τις αδιάθετες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και να ανεβάσει το ποσοστό του στο 95%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deal της Frigoglass με ομολογιούχους: Ανάσα, αλλά και υψηλές εξασφαλίσεις

Η εταιρεία θα λάβει επιπλέον  χρηματοδότηση έως 55 εκατ. ευρώ και θα μετατεθεί η λήξη του μεγαλύτερου μέρους του ομολόγου των 260 εκατ. ευρώ. Περνά στον έλεγχο των ομολογιούχων η θυγατρική Frigoinvest Holdings B.V.
Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μηδενίζει τις ζημιές η Intrakat το 2023, επιστρέφει στα κέρδη το 2024

Για νέα εποχή στον κατασκευαστικό όμιλο έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Εξάρχου. Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και θα ενισχυθούν τα κεφάλαια κίνησης ενόψει ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Η λογιστική «αρρυθμία» που κρατά σε επιτήρηση τη μετοχή της

Γιατί η αύξηση κεφαλαίου δεν έλυσε το πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων στη λογιστική κατάσταση 9μηνου. Καθησυχαστική η διοίκηση, αναφέρει πως το θέμα είναι καθαρά λογιστικό και θα βρεθεί σύντομα λύση.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Η επόμενη ημέρα χωρίς την Άνεμος, από πού θα έλθουν τα κέρδη

Επιστροφή σε κέρδη ύστερα από 10 χρόνια... ανομβρίας για τον κατασκευαστικό όμιλο. Με την πώληση του τομέα ΑΠΕ μηδενίστηκε ο δανεισμός, αλλά θα λείψουν επαναλαμβανόμενα έσοδα. Τα στοιχήματα για κατασκευές, Αττική Οδό.