ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας

Η ΑΜΚ που ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην αναδιοργάνωση και τον μετασχηματισμό της Τράπεζας που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στην τραπεζική εξυπηρέτηση που θα συνδυάζει ευελιξία και φιλική αντιμετώπιση προς τον πελάτη, με εξειδικευμένες γνώσεις και αναβαθμισμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας, μετά τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Η πελατοκεντρική αυτή κουλτούρα αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από το συνδυασμό της εμπειρίας των στελεχών των δυο τραπεζών της Κρήτης, με την τεχνογνωσία του στελεχιακού δυναμικού της HSBC. Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα θα δώσει στην Παγκρήτια τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις το ρόλο μιας μεσαίου μεγέθους τράπεζας που θα καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές και τις μικρές τράπεζες της χώρας.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην αναδιοργάνωση και τον μετασχηματισμό της Τράπεζας που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ήδη υλοποιείται από την έμπειρη διοικητική της ομάδα, υπό τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Αντώνη Βαρθολομαίο. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας μέσω σημαντικών επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και υποδομές.

Θα επιτρέψουν επίσης τον εξορθολογισμό του δικτύου της, με παράλληλη επέκταση της φυσικής παρουσίας της πανελλαδικά, αξιοποιώντας το νέο γεωγραφικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη συνένωση των δικτύων των τριών τραπεζών. Βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού αποτελεί παράλληλα η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε τμήματα της αγοράς με ιδιαίτερη δυναμική όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και ο μετασχηματισμός της πρωτογενούς παραγωγής. 

Η Διοίκηση εκτιμά ότι οι στρατηγικές αυτές κινήσεις θα ολοκληρωθούν μεσοπρόθεσμα και θα μετασχηματίσουν την Παγκρήτια σε μια σύγχρονη, πελατοκεντρική, ευέλικτη και απόλυτα ανταγωνιστική τράπεζα. Για τον σχεδιασμό αυτό έχει ήδη ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του αναλυτικού 5ετούς επιχειρηματικού και κεφαλαιακού πλάνου που υποβλήθηκε πρόσφατα και εντός της συμφωνημένης προθεσμίας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενστάσεις των νέων μετόχων της Παγκρήτιας για τη συγχώνευση με Τρ. Χανίων

Σε συνάντηση μεταξύ διοίκησης και Thrivest Holdings, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Μπαίνουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι Μπάκος - Καϋμενάκης

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 35 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων της τράπεζας, ενώ η Lyktos του Μ. Σάλλα δεν προτίθεται να αγοράσει επιπλέον ποσοστό. Οι εφοπλιστές ενδιαφέρονται να διαθέσουν έως και 65 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις αδιάθετες μετοχές.
Sallas-Michalis-Pagkritia-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπαίνει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας ο Μ. Σάλλας

Το Lyktos Group θα διατηρήσει το ποσοστό 20% και τον ρόλο ως βασικού μετόχου και στρατηγικού επενδυτή, σημειώνοντας πως η Παγκρήτια μετά τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει θα παίξει τον ρόλο της στην ελληνική οικονομία.
Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Καλύφθηκε το 35,2% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Εξέπνευσε η πρώτη προθεσμία της διαδικασίας, που αφορά στην άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης από τους υφιστάμενους μετόχους για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 98 εκατ. ευρώ.