ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
intrakat
Τα γραφεία διοίκησης της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Η Intrakat εξαγόρασε το ξενοδοχείο Apanema Resort στη Μύκονο

Το Apanema Resort είναι ένα κτηριακό συγκρότημα επιφάνειας 1.544 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.743 τ.μ. και βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην περιοχή Ταγκού στη Χώρα Μυκόνου.

Στην απόκτηση του ξενοδοχείου Apanema Resort στη Μύκονο μέσω της εξαγοράς του 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας αυτού, προχώρησε η Intrakat, καθώς συνεχίζει δυναμικά τη στρατηγική της τοποθέτηση στον τομέα τουριστικής ανάπτυξης.

«Η Intrakat επενδύει στρατηγικά στον τομέα του Real Estate, εστιάζοντας σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου θα αναπτύξουμε πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες. Το Apanema Resort θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα συστηθεί εκ νέου στη διεθνή τουριστική αγορά ως ένα high end luxury boutique hotel, δίνοντας το στίγμα της υπεραξίας που επιδιώκει πάντα να δημιουργεί η Intrakat στις επενδύσεις της», δήλωσε σχετικά με την εξαγορά του ξενοδοχείου ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Έξαρχου.

Το Apanema Resort είναι ένα κτηριακό συγκρότημα επιφάνειας 1.544 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.743 τ.μ. και βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην περιοχή Ταγκού στη Χώρα Μυκόνου, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι. Η εξαγορά του ξενοδοχείου έγινε μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας «INTRA ESTATE ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έναντι συνολικού τιμήματος 10,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Intrakat, οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής του συγκροτήματος θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το νέο high end luxury boutique hotel θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή εμπειρία διακοπών με έμφαση στην υψηλής ποιότητας πολυτελή διαμονή, τη γαστρονομία και την ευεξία.

Η εξαγορά ενισχύει την παρουσία της Intrakat στην αγορά της Μυκόνου, καθώς το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στο νησί περιλαμβάνει την κατασκευή κατοικιών προσωπικού 200 κλινών στην Άνω Μερά, για τις οποίες αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η αδειοδοτική διαδικασία.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος Intrakat λειτουργεί ήδη, από τις αρχές του 2022, το ξενοδοχείο 5 αστέρων «Xenodocheio Milos» στην Αθήνα, δυναμικότητας 43 δωματίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρίστες στον Παρθενώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η εικόνα της Αθήνας στους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η Αθήνα και η Αττική παραμένουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί με υψηλή ικανοποίηση επισκεπτών και ενισχυμένη πολιτιστική ταυτότητα, ενώ η ενίσχυση των υποδομών και η προβολή της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρίνονται απαραίτητες.
μοντέρνο ξενοδοχείο δωμάτιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι της Ελλάδας για το χωροταξικό μέλλον του τουρισμού

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν τους προορισμούς. Ο Γιάννης Χατζής τόνισε την ανάγκη σοβαρότητας στο θεσμικό πλαίσιο και επέκρινε τις καθυστερήσεις παραχωρήσεων.
Έλενα Ράπτη σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη: Στο επίκεντρο το Σήμα Διαφορετικότητας στον τουρισμό

Η υφυπουργός Έλενα Ράπτη συναντήθηκε διαδικτυακά με την ΠΟΞ για την προώθηση του «Σήματος Διαφορετικότητας», τονίζοντας τη σημασία ίσης μεταχείρισης και συμπερίληψης στις τουριστικές επιχειρήσεις και το εργασιακό περιβάλλον.
Υποδοχή ξενοδοχείου τουρισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κορκ η γενική συνέλευση της HOTREC με επίκεντρο τις προκλήσεις

Ηγέτες του Hospitality από 30+ ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στο Κορκ για τη 92η συνέλευση της HOTREC, συζητώντας προκλήσεις όπως η γεωπολιτική κρίση, το αυξημένο κόστος, η βιωσιμότητα, η ψηφιοποίηση και η έλλειψη προσωπικού.