ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Sunlight Group

Sunlight: Ενισχύει την παρουσία στις ΗΠΑ με δεύτερη μονάδα παραγωγής

Το δεύτερο εργοστάσιο στις ΗΠΑ ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε μπαταρίες λιθίου, ενώ εκεί θα στεγαστούν και τα γραφεία της Sunlight Batteries USA ενώ θα προσφέρονται και προηγμένες λύσεις φόρτισης βιομηχανικών μπαταριών.

Η Sunlight ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά της Αμερικής με τη δημιουργία δεύτερης εγκατάστασης στο Mebane, στην κομητεία Alamance της Βόρειας Καρολίνας, με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 40 εκατ. δολάρια. Η νέα εγκατάσταση της θυγατρικής της εταιρείας Sunlight Batteries USA αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού πλάνου επέκτασης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων τα 150 εκατ. δολ. προορίζονται για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας, παραγωγής και υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση ύψους 40 εκατ. δολ. θα δημιουργήσει ένα νέο και υπερσύγχρονο κέντρο για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεων φόρτισης ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της Αμερικής. Στη νέα μονάδα θα εγκατασταθούν πέντε γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής και μιας γραμμής όπου θα συναρμολογούνται Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των γραμμών θα είναι αρχικά 1GWh, ενώ αναμένεται να αγγίξει σταδιακά τις 3GWh μέχρι το 2026.

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Mebane είναι η δεύτερη εγκατάσταση της Sunlight στην Αμερική, μετά τη μονάδα στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 και εστιάζει στο σχηματισμό και τη συναρμολόγηση μπαταριών μολύβδου-οξέος, με παραγωγική δυναμικότητα 1 GWh.

Το δεύτερο εργοστάσιο της Sunlight στις ΗΠΑ ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε μπαταρίες λιθίου, αξιοποιώντας αυτοματοποιημένο εξοπλισμό συγκόλλησης με λέιζερ. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ευελιξία που παρέχει σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, η αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης διαθέτει εργαλεία που εναλλάσσονται και επανατοποθετούνται ώστε να παράγουν νέα και διαφορετικά προϊόντα, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο παραγωγής, μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα, και ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες της αγοράς.

Εκτός από τη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου, οι νέες εγκαταστάσεις του Mebane θα στεγάσουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Sunlight Batteries USA, και θα προσφέρουν προηγμένες λύσεις φόρτισης μπαταριών και ηλεκτρονικών συστημάτων για βιομηχανική χρήση, σε συνέχεια της εξαγοράς της PBM SRL, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα αυτόν με έδρα την Ιταλία.

Σημειώνεται ότι την εμπιστοσύνη και αναγνώριση στη στρατηγική επέκταση της Sunlight στη Βόρεια Αμερική φανερώνει η χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για τη συμβολή της στην απασχόληση (Job Development Investment Grant).

Συγκεκριμένα, η Πολιτεία εκτίμησε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της επένδυσης θα ενισχύσει την οικονομία της Βόρειας Καρολίνας κατά 390,7 εκατ. δολ. σε διάστημα 12 ετών. Η νέα εγκατάσταση στην πόλη Mebane θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες, υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για εργαζομένους με τεχνογνωσία υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης, αναδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση της Sunlight να ενισχύει τις τοπικές αγορές, τις κοινωνίες και τους εργαζόμενους της, όπου δραστηριοποιείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Ενισχύει την παρουσία στο Ισραήλ με την εξαγορά εταιρείας

Η ελληνική εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 51% της Israeli Industrial Batteries που διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο Ισραήλ για μπαταρίες ηλεκτρικών περονοφόρων, ως βασικός προμηθευτής Κατασκευαστών Αρχικού Εξοπλισμού.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις στρατηγικές επενδύσεις εντάχθηκε σχέδιο 102,5 εκατ. της Sunlight

Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας και πρόκειται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.
Sunlight-Triathlon-Agreement
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega-deal από τη Sunlight που εξαγόρασε το 51% της γερμανικής Triathlon

Η συμφωνία επαναπροσδιορίζει και αλλάζει πλήρως το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης – πάντα με έμφαση στις ανάγκες των πελατών.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Στα 22,9 εκατ. ευρώ το EBITDA στο α΄ εξάμηνο με άνοδο 31%

Η εταιρεία, μέλος του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Olympia, ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 45% του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ. Σε επενδύσεις ύψους 33,5 εκατ. ευρώ έχει προχωρήσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Sunlight Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρωτοποριακό έργο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου από τη Sunlight Group

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία πιλοτικής μονάδας με δυναμικότητα ανακύκλωσης 500 τόνων μπαταριών λιθίου ετησίως στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη.