ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Καταστήματα Jack & Jones από τη Folli Follie, επιστροφή το 2023 σε κέρδη

Υλοποιείται η στρατηγική εξυγίανσης με αύξηση τζίρου και μείωση των εξόδων, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί και το υπολειπόμενο ποσό από την πώληση του Μινιόν. Επεκτείνεται και η αλυσίδα καταστημάτων Collective.

Εγκαίνια κάνουν τις επόμενες ημέρες τα πρώτα δύο καταστήματα της αλυσίδας ανδρικών ενδυμάτων Jack & Jones, σε Καλλιθέα και Περιστέρι, ενώ ακόμη δύο σημεία πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στον Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, τα νέα ανοίγματα εντάσσονται στα πλαίσια της συνεργασίας του ομίλου της Folli Follie με τον πολυεθνικό όμιλο Bestseller, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και προβλέπει το άνοιγμα συνολικά 12 καταστημάτων -4 από αυτά μέσα στο τρέχον έτος- καθώς κι επέκταση του ομώνυμου δικτύου στην αγορά της Βουλγαρίας.

Η συγκεκριμένη φίρμα είναι πολύ σημαντική για τον όμιλο της Folli Follie, καθώς εκτιμάται ότι διαθέτει εξαιρετική δυναμική για την ελληνική αγορά. Σημειώνεται ότι η Bestseller ιδρύθηκε στην Δανία το 1975 και διαθέτει περισσότερα από 20 fashion brands, διαθέσιμα μέσα από περισσότερα από 3.000 monobrand καταστήματα και 15.000 multi brand σημεία και πολυκαταστήματα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Αυστρραλία και Ινδία. Κεντρικό πλεονέκτημα μάλιστα του brand της Jack & Jones είναι ο συνδυασμός των ιδιαίτερα προσιτών τιμών με την άριστη ποιότητα, σε μια εκτενή συλλογή jeans, αλλά και ενδυμάτων, υποδημάτων κι αξεσουάρ.

Ο όμιλος της Folli Follie υλοποιεί συγκεκριμένη στρατηγική στα πλαίσια της προσπάθειας εξυγίανσης του, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο εξορθολογισμός του δικτύου. Ως προς την οικονομική του κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του BD, ο στόχος για κερδοφορία μέσα στο 2023 παραμένει σε ισχύ, καθώς συνεχίστηκε και μέσα στο 2022 η βελτίωση συγκεκριμένων δεικτών στον ισολογισμό του ομίλου -επετεύχθη μέχρι στιγμής η αύξηση του τζίρου και η μείωση δαπανών αλλά και ζημιών.

Ο όμιλος μάλιστα αναμένει να εισπράξει πριν την λήξη του έτους ένα μικρό υπόλοιπο από την πώληση του κτιρίου του Μινιόν που δρομολογήθηκε πριν έναν χρόνο περίπου, έναντι τιμήματος 26 εκατ ευρώ, όντας σε θέση έτσι να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση των συνεργασιών που έχει αναλάβει.

Στα πλαίσια του εξορθολογισμού του δικτύου, ορισμένα καταστήματα κλείνουν, καθώς ολοκληρώνονται κάποιες παλαιότερες συνεργασίες του ομίλου κι αντικαθίστανται από άλλες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των καταστημάτων Nike. Πλέον, μόνο ένα σημείο -επί της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας- παραμένει στον έλεγχο του ελληνικού ομίλου, κι αυτό για μερικούς μήνες ακόμη που βρίσκεται σε ισχύ η παλαιότερη συμφωνία, καθώς το εγχώριο δίκτυο της αμερικανικής φίρμας ελέγχεται πλέον από τον όμιλο Percassi.

Μεταξύ άλλων, έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων Collective, ένα σήμα που ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο της Folli Follie και το οποίο επεκτείνεται περαιτέρω λειτουργώντας μεμονωμένα σημεία εσωρούχων κι αθλητικών ειδών. Τελευταίες προσθήκες στην συγκεκριμένη αλυσίδα αποτέλεσαν καταστήματα Collective Sports στο Περιστέρι και τον Βόλο, καθώς και ένα corner στο πολυκατάστημα Notos Galleries στην Αθήνα. Σήμερα λειτουργούν συνολικά 9 σημεία Collective, 7 καταστήματα Collective Sports, 3 σημεία Collective Underwear κι ένα κατάστημα Collective Resort. Περαιτέρω, λειτουργούν 6 καταστήματα στην Βουλγαρία, 5 στην Ρουμανία και 1 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, κ. Γ. Σαμίου, ο όμιλος της Folli Follie πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις την περασμένη χρονιά, με αύξηση μεικτού αποτελέσματος κατά 45%, μείωση ζημιών κατά 65% και μείωση εξόδων διοίκησης κατά 56%. Το τρέχον έτος αν και ξεκίνησε προβληματικά συνολικά για την αγορά, εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών, εμφάνισε βελτιωμένους δείκτες, χάριν στην επιτυχημένη τουριστική περίοδο -η οποία έχει ήδη επεκταθεί και μέσα στο φθινόπωρο- καθώς και το αυξημένο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δοκιμασία αντοχής της Folli Follie εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Η σύνδεση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων με την κατάληξη της ποινικής δίκης κρατά «κλειδωμένα» 33 εκατ. ευρώ και θέτει σε κίνδυνο την επανεκκίνηση της εταιρείας με νέο σχήμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχές του 2024 τα νεότερα για τη Folli Follie, καθυστερεί η νέα εταιρεία

Η εταιρεία δύναται να παραμείνει ζωντανή και να προχωρήσει τις διαδικασίες μετάβασης στο διάδοχο σχήμα OPSCO, ωστόσο η εξυγίανση θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αποδεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie, «βλέπει» αποδέσμευση περιουσίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές αρχίζει η ποινική δίκη και η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην αποδέσμευση ακινήτων αξίας 28 εκατ. και λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περνά σε νέα εταιρεία η Folli Follie, υλοποιείται το σχέδιο εξυγίανσης

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης του ομίλου FF. Μετάβαση στο νέο εταιρικό σχήμα που προβλέπεται αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο όμιλος εισέπραξε το σύνολο του τιμήματος για το Μινιόν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.