ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sallas-Michalis-Pagkritia-Trapeza
Φωτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Μπαίνει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας ο Μ. Σάλλας

Το Lyktos Group θα διατηρήσει το ποσοστό 20% και τον ρόλο ως βασικού μετόχου και στρατηγικού επενδυτή, σημειώνοντας πως η Παγκρήτια μετά τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει θα παίξει τον ρόλο της στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του Lyktos Group δήλωσε ότι η Lyktos Participations θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας διατηρώντας το ποσοστό συμμετοχής της 20% και το ρόλο της ως Βασικού Μετόχου και Στρατηγικού Επενδυτή.

«Επιδίωξή μας είναι», αναφέρει ο κ. Σάλλας«η περαιτέρω ουσιαστική συμβολή της Παγκρήτιας στην ανάπτυξη της κρητικής οικονομίας και στην ενίσχυση της εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής κοινότητας, με την επέκταση της τράπεζας στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι η οικονομία βρίσκεται ιστορικά, σε εξαιρετικά θετική αφετηρία, έχοντας εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για δημοσιονομική εξυγίανση, σοβαρή οικονομική μεγέθυνση και προπαντός μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Το τραπεζικό σύστημα θα ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για την ελληνική επιχείρηση και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η Παγκρήτια Τράπεζα μετά την Αύξηση Κεφαλαίου, τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση του δικτύου και των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, θα είναι σύντομα έτοιμη να εκπληρώσει και αυτή τον ρόλο της δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες, τους μετόχους και τα στελέχη της».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ της τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη και τυπικά θα ολοκληρωθεί στις 27 Οκτωβρίου, με την όλη διαδικασία να θεωρείται, ήδη, ιδιαίτερα επιτυχημένη. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ίδια η τράπεζα έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για την πορεία της ΑΜΚ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει συγκεντρωθεί ποσό περίπου 35 εκατ. ευρώ και σημειώνεται ακόμη ότι «το αποτέλεσμα αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη μετόχων και των επενδυτών στην Τράπεζα και στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και ενδυνάμωσή της, που φέρει σε πέρας το Διοικητικό της Συμβούλιο και η Ομάδα Διοίκησης. Συνεχίζεται ήδη η προσπάθεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου με την προσέλκυση νέων, ειδικών και μη επενδυτών, κατά την επόμενη περίοδο, της διάθεσης των αδιάθετων μετοχών, η οποία λήγει στις 27 Οκτωβρίου.

Επιδίωξη της Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι η διατήρηση και εδραίωση  των σχέσεων εμπιστοσύνης με το σύνολο των παλαιών και νέων μετόχων της, σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος. Συνεργασία η οποία διασφαλίζει την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας, προς όφελος όλων των μετόχων της, παλαιών και νέων, των πελατών της και του ανθρώπινου δυναμικού της».

Σημειώνεται ότι πέραν της Lyktos Participations Επενδύσεων και Συμμετοχών που ελέγχει το 19,95% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας σε αυτό συμμετέχουν η Alfa Ocean Developments Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία Συμμετοχών με 7,92%, η Εθνική Τράπεζα με 7,17%, ενώ το υπόλοιπο 64,97% ανήκει σε μετόχους με μικρότερο μερίδιο (κάτω από 5%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Σημαντικές μειώσεις στις προμήθειες κίνησης κεφαλαίων

Η μείωση αφορά σε προμήθειες για εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών και χρεωστικές κάρτες με στόχο την παρότρυνση των καταναλωτών να συνεχίσουν την υποκατάσταση μετρητών με ηλεκτρονικές πληρωμές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η τράπεζα, στις προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1% για ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου, το επιτόκιο  κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό.