ΓΔ: 1448.81 0.13% Τζίρος: 1.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Η Τρ. Πειραιώς θα διανείμει μετοχές της SUNRISEMEZZ PLC στους μετόχους της

Από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, οι μετοχές της Πειραιώς θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία 0,93 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερθείσα διανομή.

Μετοχές της θυγατρικής εταιρείας SUNRISEMEZZ PLC θα διανείμει στους μετόχους της η Τράπεζα Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα θα διανεμηθεί μία μετοχή της SUNRISEMEZZ PLC για κάθε επτά υφιστάμενες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Πειραιώς Financial Holdings A.E. («Πειραιώς Holdings» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνεδρίασε στις 22 Ιουλίου 2022, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου σε είδος, με μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής μετοχής έκδοσης της Εταιρείας κατά €0,02 και τη διανομή στους μετόχους της των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία “SUNRISEMEZZ PLC” με έδρα στην Κύπρο («SUNRISEMEZZ»), αντίστοιχης αξίας της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Holdings, με αναλογία 1 μετοχή της SUNRISEMEZZ για κάθε 7 μετοχές της Εταιρείας που ήδη κατέχουν.

Μετά την προαναφερθείσα απόφαση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε €1.162.841.517,39 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 1.250.367.223 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας €0,93 η κάθε μία.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την απόφασή του 2676309AΠ/12.08.2022, ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 5 και 25 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Στις 20.10.2022, η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.») ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα Εταιρική Πράξη της Εταιρείας («Εταιρική Πράξη»).

Με βάση τα παραπάνω, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι η Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών που εκδίδει η SUNRISEMEZZ.

Από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, οι μετοχές της Πειραιώς Holdings θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία €0,93 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερθείσα διανομή.

Η τιμή της μετοχής της Εταιρείας δεν θα προσαρμοσθεί.

Οι δικαιούχοι της διανομής των μετοχών που εκδόθηκαν από την SUNRISEMEZZ θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (DSS) στις 26 Οκτωβρίου 2022 (record date).

Επιπλέον, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι στις 20.10.2022, η Επιτροπή Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της SUNRISEMEZZ στην κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς EN.A. PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών («EN.A. PLUS»), υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της ανωτέρω Εταιρικής Πράξης της Πειραιώς Holdings («Ένταξη»). Σύμβουλος ΕΝ.Α. για την Ένταξη είναι η Τράπεζα Πειραιώς («Σύμβουλος ΕΝ.Α.»).»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας με αφορμή την αναβάθμιση από την Moody's σημείωσε ότι αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση της ομάδας και την στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια αποφάσισε η ΓΣ της Πειραιώς

«Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο, γεμάτη με δυναμικές εξελίξεις και εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου. «Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτυπώθηκε στις εξελίξεις του 2023» τόνισε ο κ. Μεγάλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε η snappi της Πειραιώς

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της τράπεζας που αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια να αναδειχθεί σε πόλο του νέου τραπεζικού τοπίου στην Ευρώπη» τόνισε ο Χρ. Μεγάλου, πρόεδρος του ΔΣ της snappi και CEO της Πειραιώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς - Dimand για την ανάπτυξη ακινήτων

Το πρώτο βήμα της συμφωνίας περιλαμβάνει την αξιοποίηση 4 ακινήτων: την ανάπλαση του συγκροτήματος ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, την ανάπτυξη παραθαλάσσιας έκτασης 100 στρεμμάτων στο Λαύριο, κτίριο στην Οδό Κοραή και το ακίνητο πρώην Λαμπρόπουλου.
PiraeusEvent_Photo
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Σχεδιάζουμε το μέλλον και αλλάζουμε την εταιρική μας ταυτότητα

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας: «Στην Πειραιώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια και καταθέσεις στην Ελλάδα».