Φώτο: Shutterstock

Prodea Investments: Πούλησε 4 ακίνητα αντί 93 εκατ. ευρώ

Την πώληση τεσσάρων ακινήτων έναντι 93 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Prodea Investments με τους χώρους που δόθηκαν να εκτιμάται η αξία τους σε 73,9 εκατ. ευρώ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των ειδικών η πώληση τεσσάρων ακινήτων της Prodea Investments. Τα τέσσερα κτίρια που είναι επαγγελματικοί και χώροι γραφείων είχαν εκτιμηθεί σε 73,9 εκατ. ευρώ από ανεξάρτητους εκτιμητές όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, με το συνολικό τίμημα της πώλησης να ανέρχεται στα 93 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της:

Η PRODEA Investments ανακοινώνει την πώληση των κατωτέρω ακινήτων ιδιοκτησίας της μετά από διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναδείχτηκαν ως προτιμητέος συμβαλλόμενος εταιρείες που διαχειρίζεται η Dromeus Capital Group:

1. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118 στην Αθήνα

2. Αυτοτελές κτήριο γραφείων, συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Πειραιώς 74-76 στο Μοσχάτο.

3. Οριζόντιες ιδιοκτησίες - γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Ακαδημίας 68, Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

4. Κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ., σε πολυώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, Χαλάνδρι.

Το συνολικό τίμημα πώλησης ανήλθε σε €93 εκατ., ενώ η εύλογη αξία την 30.06.2019, βάσει εκτίμησης που διενεργήθηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές, ανερχόταν σε €73,9 εκατ..

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Το τίμημα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει την τρέχουσα δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς για ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του χαρτοφυλακίου της Prodea. Η εταιρεία μας συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ ταυτόχρονα αξιολογεί την ωρίμανση υφισταμένων ακινήτων προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για τους μετόχους της».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα κερδών 160% για την Prodea χάρη στην ανάκαμψη των ακινήτων

Στα 298,9 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα κέρδη της PRODEA το 2019, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των τιμών στα ακίνητα, εγγράφοντας κέρδος 179,8 εκατ. ευρώ από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων.