ΓΔ: 918.9 -0.38% Τζίρος: 6.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Mytilineos: Αναγνώριση από το εξωτερικό για τη μονάδα εσωτερικού ελέγχου

Η Mytilineos αποτελεί την πρώτη εταιρεία που έλαβε πιστοποιητικό εξωτερικής ποιοτικής αξιολόγησης της μονάδας εσωτερικού ελέγχου αφήνοντας ένα πολύ θετικό αποτύπωμα στον όμιλο που ανεβάζει τον πήχη.

Μια ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας ήταν η παρουσίαση της συνεργασίας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (IIA Greece) με το αντίστοιχο Ινστιτούτο της Γαλλίας (IFACI) για το πιστοποιητικό εξωτερικής αξιολόγησης για την εταιρεία Μytilineos, η οποία βραβεύτηκε επί σκηνής για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας στο πλαίσιο του Ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό θέμα  «Feel the Rhythm».

Για αυτή την πορεία της εξωτερικής αξιολόγησης μίας από τις πιο μεγάλες εταιρείες της χώρας μίλησε η Ειρήνη Μαυρομάτη, Internal Audit, GRC Consultant, τονίζοντας ότι ήταν «ένα ωραίο ταξίδι που έγινε μαζί με την IFACI Γαλλίας. Υπήρχε μεγάλη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην Mytilineos και τους αξιολογητές, συμφωνα με ένα σχέδιο το οποίο τα καταρτίσαμε μαζί. Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες κατανόησης των κανόνων  της εταιρείας, ωστόσο κινήθηκαμε πάνω σε ένα στοχευμένο και όχι γενικόλογο πλάνο» δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου.

«Ανταλλαγή εμπειριών, ικανοποίηση, μια ομάδα που τελείωσε τη διαδικασία πλούσια σε γνώσεις» ήταν τα οφέλη που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές σύμφωνα με την κ. Μαυρομάτη.

Από την πλευράς της Mytilineos, η Μαρίζα Μέλλιου, CAE της εταιρείας, τόνισε ότι «πρόκειται για μια διαδικασία πολύ καλά οργανωμένη, της οποίας γνωρίζαμε το πρόγραμμα, ηταν σύντομη, δεν πλάτιασε, είχε ρυθμό». Όπως, επίσης, πρόσθεσε το στέλεχος της Mytilineos «το περιεχόμενό της διαδικασίας του εσωτερικού ελέγχου ήταν αρκετά ευρύ, πήγε σε πλάτος και έμεινε στα ουσιώδη. Για εμάς, το αποτύπωμα που θα αφήσει αυτή η αξιολόγηση είναι μόνο όφελος για την εταιρεία, κάτι που θα μας κάνει συνεχώς να ανεβάζουμε τον πήχη και να βελτιωνόμαστε».

Για την συνεργασία με το ΙΙΑ Greece μίλησε και ο Βenoit Harel Director ΙFACI Certification, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα ομάδικό εγχείρημα που αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση του συνόλου, με μια παράλληλη εξοικονόμηση χρόνου, προσπάθειας και ενέργειας.

Σε σχέση με τις υπηρεσίες του ΙFACI, υποστήριξε ότι έχουν εκτελεστεί 150 αποστολές διασφάλισης ποιότητας σε συνεργασία με το IIA, 35% των δραστηριοτήτων του οργανισμού είναι στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει μια επιτροπή που συγκροτούν 16 managers και γνώστες του χώρου.

«Προσφέρουμε πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες, με πιστοποίηση ποιότητας με βάση συγκεκριμένο ISO, η οποία είναι στραμμένη προς το μέλλον.  Πρόκειται για ένα έργο με συνεχή βελτίωση, είναι μια δυναμική διαδικασία» συνόψισε ο κ. Harel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

smart-cities
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας στο Δίστομο από τη Mytilineos

Με νέα πρωτοποριακά εργαλεία και υπηρεσίες που στοχεύουν στην κοινωνία του μέλλοντος, και την ενεργειακή μετάβαση η MYTILINEOS παρουσίασε την πλατφόρμα Smart Cities που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναλαμβάνει τα ηνία της ευρωπαϊκής ένωσης Eurometaux o Ευ. Μυτιληναίος

Η ανάδειξη του Ευ. Μυτιληναίου στην προεδρία της ένωση Eurometaux που εκπροσωπεί τη βιομηχανία μη-σιδηρούχων μετάλλων, αποτελεί ευρωπαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην MYTILINEOS, όσο και γενικότερα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διπλάσιος τζίρος στο α΄ τρίμηνο, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ

Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα τόσο από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του σε Μεταλλουργία και Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου όσο και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση των μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.