ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Blueground

Επένδυση στην ελληνική Blueground από το κρατικό fund του Αμπου Ντάμπι

Η Blueground είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες μια απλή εμπειρία online κράτησης για πρόσβαση σε επιλογές μακροχρόνιας ενοικίασης. Τι δηλώνουν ο ιδρυτής της εταιρείας και ο επικεφαλής επενδύσεων της ADQ.

Επένδυση στην ελληνική Blueground την εταιρεία που προσφέρει λύσεις στέγασης με το κλειδί στο χέρι για ενοικιαστές παγκοσμίως ανακοίνωσε η DisruptAD, η επιχειρηματική πλατφόρμα του επενδυτικού fund του Αμπου Ντάμπι ADQ.

Η Blueground, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Άλεξ Χατζηελευθερίου, είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες μια απλή εμπειρία online κράτησης για πρόσβαση σε επιλογές μακροχρόνιας ενοικίασης. Η εταιρία αναπτύχθηκε ραγδαία από την έναρξή της το 2013, ενώ τώρα λειτουργεί σε 26 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 διαμερισμάτων. Μέχρι το τέλος του 2025, η Blueground στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο διαμερισμάτων της σε 35.000 σε 50 πόλεις.

Ο Amer Al Ameri, Επικεφαλής Επιχειρηματικού Κεφαλαίου και Τεχνολογικών Επενδύσεων στην ADQ, δήλωσε: «Η επένδυσή μας στην Blueground ενισχύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση βασικών τομέων της οικονομίας ως μέρος της συμφωνίας Επενδύσεων της ADQ με την Ελλάδα. Η επιτυχία των πλατφόρμων όπως αυτή που ανέπτυξε η Blueground, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, σε συνδυασμό με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία. Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με την εντολή μας για την παροχή ισχυρών και βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων».

Ο Άλεξ Χατζηελευθερίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Blueground, σχολίασε: «Η επένδυση από την DisruptAD θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Blueground: Εξαγοράζει την Tabas, ανάπτυξη στη Ν. Αμερική το 2023

Με την εξαγορά της Tabas η ελληνική startup αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών το 2023 που θα φτάνει περίπου τα 650 εκατ. δολάρια, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά του Μεξικό στις αρχές του ερχόμενου έτους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα γενική διευθύντρια της Blueground στην Ελλάδα η Βάλια Μαρουγιάννη

Πριν την Blueground, η κ. Μαρουγιάννη εργαζόταν στην Microsoft ως Διευθύντρια Πωλήσεων Υπηρεσιών για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και στη συνέχεια ως Επικεφαλής Business Sales Operations για 24 χώρες σε Βαλκάνια, Μαύρη θάλασσα, Αδριατική, Βαλτική και κεντρική Ασία.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.