ΓΔ: 1474.17 -0.48% Τζίρος: 21.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Οικον. Πανεπιστημίου και της Grant Thornton

Στόχος είναι η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Grant Thornton με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Βάσει του Μνημονίου, τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναλάβουν μια σειρά πρωτοβουλιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που ενδεικτικά περιλαμβάνει:

  • Την Αναβάθμιση δεξιοτήτων
  • Τον Ψηφιακό μετασχηματισμό
  • Τη Διασύνδεση με την καινοτομία
  • Τη Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις
  • Τη Διασύνδεση με την έρευνα
  • Την Εφαρμοσμένη Διδακτορική Έρευνα
  • Την Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
  • Την Τεχνογνωσία
  • Την ΟΠΑ News
  • Τις Εκδηλώσεις-Συνέδρια-ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης & Προσφοράς

Με αφορμή το Μνημόνιο Συνεργασίας, τα δύο μέρη θα προχωρήσουν άμεσα σε ανάληψη κοινών δράσεων που αφορούν στην Πρακτική Άσκηση φοιτητών του ΟΠΑ και στη συνδρομή σε δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, με κεντρικό πυλώνα αυτές που υποστηρίζουν τις σπουδές φοιτητών με οικονομικές δυσκολίες που προέρχονται από ακριτικές περιοχές.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Με αυστηρά κριτήρια επιλογής, προχωράμε σε νέα συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία στο χώρο των Ελεγκτικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Θεωρούμε τη συνεργασία αυτή πολύ επωφελή για την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία μπορεί να ανταλλάσσει καλές πρακτικές με μια δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχουμε σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος ένα ευρύ πλαίσιο ευκαιριών εξέλιξης και σταδιοδρομίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton κ. Βασίλειος Καζάς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη νέα συνεργασία που ξεκινάει με ένα εκ των κορυφαίων ελληνικών Πανεπιστημίων, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτό το ευρύ πλαίσιο συνεργασίας μας, καθώς και οι στόχοι που έχουν τεθεί, είναι κοινοί και για τους δύο οργανισμούς, και αποσκοπούν τόσο στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας, όσο και στην εξέλιξη των φοιτητών και των αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από τη συνεργασία μας με το ΟΠΑ, φιλοδοξούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τη μελλοντική γενιά επαγγελματιών, η οποία θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του εγχώριου επιχειρηματικού τοπίου για τα επόμενα χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Grant Thorton
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Grant Thornton: Ποια η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Κατσούλη, Director ESG & Sustainability στην Grant Thornton Greece, μελετώντας τις διεθνείς τάσεις διαπιστώνουμε πως η βιώσιμη ανάπτυξη έχει πλέον καταστεί το στρατηγικό επίκεντρο για τις παγκοσμίου φήμης και επικερδείς επιχειρήσεις.
Grant Thorton
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εταιρεία Grant Thornton

«Τα νέα μας γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δίνουν περαιτέρω πνοή στη φιλοσοφία της Grant Thornton για μετάβαση σε ένα μέλλον πέρα από τα καθιερωμένα επιχειρηματικά πρότυπα», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Β. Καζάς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας προχώρα η Grant Thornton

Όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της «η τρέχουσα χρονική περίοδος θεωρείται κομβική για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα», ενώ οι νέες θέσεις αφορούν αρκετούς τομείς δραστηριότητάς της.