ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:19 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Επαναγορά ομολόγων και νέα έκδοση senior preffered τίτλων

Η τράπεζα έδωσε εντολή σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley για τη νέα έκδοση, ενώ κατέθεσε και προσφορά επαναγοράς ομολόγου 400 εκατ. που λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Στην έκδοση νέου senior preferred ομολόγου 4,5 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη, προχωρά η Alpha Bank, με παράλληλη προσφορά επαναγοράς ομολόγου το οποίο ωριμάζει στις 14 Φεβρουαρίου 2024. 

Πιο συγκεκριμένα η ελληνική τράπεζα έδωσε εντολή σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley προκειμένου να προετοιμάσουν την έκδοση, η οποία θα διενεργηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές και εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Το νέο ομόλογο αναμένεται ότι θα λάβει αξιολόγηση στο Ba3 από τη Moody’s και στο B+  από την S&P  όπως ακριβώς είναι και η αξιολόγηση του εκδότη του ομολόγου για την τράπεζα.

Επιπρόσθετα η Alpha Bank ανακοίνωσε προσφορά επαναγοράς για τα ομόλογα ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και έχουν κουπόνι 3%. Το ανώτατο επίπεδο αποδοχής θα ανακοινωθεί μετά την τιμολόγηση των νέων τίτλων και αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίσο των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από τη νέα έκδοση, σημειώνει η τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Alpha

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάκτηση, τη σημασία της οποίας μπορούν εύκολα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.