ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Παρέχει εγγύηση ύψους 9,8 εκατ. ευρώ υπέρ του Alpha

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η υποχρέωση του Alpha θα προκύψει μετά από επικείμενη υπογραφή σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτου (sale and lease back) 15ετούς διάρκειας με την Τρ. Πειραιώς.

Στην παροχή εγγύησης μέχρι του ποσού των 9,8 εκατ. ευρώ υπέρ του Alpha προχώρησε η Motor Oil, για να καλύψει μέρος της υποχρέωσης πληρωμής μισθωμάτων του τηλεοπτικού σταθμού που φτάνουν τα 32,5 εκατ. ευρώ. Ο Alpha θα προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτου με την Τρ. Πειραιώς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 2ας Δεκεμβρίου 2022, παρείχε ειδική άδεια για την παροχή εγγύησης μέχρι του ποσού των 9,8 εκατ. ευρώ υπέρ της συνδεδεμένης ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. για την κάλυψη ισόποσου μέρους της υποχρέωσης πληρωμής μισθωμάτων της τελευταίας συνολικού ύψους έως 32,5 εκατ. ευρώ.

Η υποχρέωση της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. θα προκύψει βάσει επικείμενης υπογραφής σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτου (sale and lease back) 15ετούς διάρκειας με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η παροχή εγγύησης μέχρι του ποσού των 9,8 εκατ. ευρώ από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (εγγυήτρια Εταιρεία) παρέχεται προς την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. είναι μητρική της MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με συνολικό ποσοστό 50% ήτοι άμεσα με 24,99% και έμμεσα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, με 25,01%. Ως εκ τούτου, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. και η ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. είναι συνδεδεμένα μέρη σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως και 101 του Ν. 4548/2018. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. έχοντας λάβει υπόψη την έκθεση αξιολόγησης της ελεγκτικής εταιρείας Quality Audit Services Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΕΠΕ με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2022, έκρινε ότι η παροχή της υπό εξέταση εγγύησης είναι δίκαιη και εύλογη, προς όφελος της συνδεδεμένης εταιρείας και του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και δεν αναμένεται να βλάψει τα συμφέροντα της εγγυήτριας εταιρείας, των μετόχων της μειοψηφίας και τα μη συνδεδεμένα μέρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας βιοκαυσίμων Verd από τη Motor Oil

Η VERD που ιδρύθηκε το 2005, ηγείται στον κλάδο της συλλογής απόβλητων βρώσιμων ελαίων στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ που συλλέγει ετησίως περίπου 25.000 τόνους αποβλήτων ελαίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακή μετάβαση, με ορίζοντα το 2030

Κάτω από αυτή την «ομπρέλα» βρίσκονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, τα πετροχημικά προϊόντα, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα, το υδρογόνο και σαφώς η απανθρακοποίηση.