ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Σύγκληση έκτακτης ΓΣ για ΑΜΚ έως 473,3 εκατ. ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για ποσό έως 473,3 εκατ. ευρώ.

Την κεφαλαιακή της ενίσχυση ύψους 490 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, σήμερα,  προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες του λειτουργικού και επιχειρηματικού της μετασχηματισμού.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας είναι α) να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των εποπτικών κεφαλαίων ώστε να αποκατασταθούν οι απαιτούμενοι εποπτικοί δείκτες που θα επιτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας βάσει του Επιχειρηματικού της Σχεδίου, β) η αποτελεσματική διαχείριση των ΜΕΑ, και γ) η αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της Τράπεζας μέσω της υλοποίησης του εγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου 2022 - 2025.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για ποσό έως 473,3 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση να του παρασχεθεί εξουσία για την έκδοση τίτλων κτήσης μετοχών της Τράπεζας και τη διάθεση αυτών από το Διοικητικό Συμβούλιο, με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας, διαδικασία που θα επιτρέψει την κάλυψη του συνολικού ποσού της κεφαλαιακής ενίσχυσης των 490 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τη μετοχική αναδιάρθρωση που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό με νέα χρηματιστηριακή ανακοίνωση για την πρόοδο των σταδίων της εν λόγω διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα στελέχη στη διοικητική ομάδα της Attica Bank

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η κα Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών και ο κ. Γιώργος Κουρούμαλος εκείνη του Γενικού Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων.
Eleni_Vrettoy
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Άναψε «πράσινο φως» για την κεφαλαιακή ενίσχυση 490 εκατ.

Τον πέμπτο πόλο του τραπεζικού συστήματος θέλει να αποτελέσει η Attica Bank. Σταδιακά θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο εξυγίανσης της τράπεζας σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της τράπεζας Ε. Βρεττού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ζημιές στο εννεάμηνο η Attica Bank, επιταχύνεται το σχέδιο εξυγίανσης

Η τράπεζα παρουσίασε λειτουργική ζημία 34,2 εκατ. πετυχαίνοντας όμως βελτίωση εσόδων απο προμήθειες και μείωση δαπανών. Ελ. Βρεττού: «Με συστηματική δουλειά και επαγγελματισμό θέτουμε τις βάσεις μετασχηματισμού της τράπεζας».