ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Performance Technologies

Performance Technologies: Διψήφια άνοδος του τζίρου, ανήλθε σε 28,4 εκατ.

Σημαντική ήταν η ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας στο εννεάμηνο με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 2,98 εκατ. ευρώ. Ακόμα πιο θετικές προοπτικές βλέπει η εταιρεία λόγω των επενδύσεων σε cloud και data analytics.

Έχοντας αναγνωρίσει τις προκλήσεις από την έναρξη της πανδημίας, η Performance Technologies έχει καταφέρει να επιταχύνει την λειτουργία της, έχοντας επιτύχει υψηλά έσοδα και κερδοφορία-ρεκόρ για το εννεάμηνο του 2022, ενώ παράλληλα έχει αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της θέτοντας τα θεμέλια για συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, ο  κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο ανήλθε στο εννεάμηνο στα 28,37 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 που ήταν 25,69 εκατ. ευρώ. Το EBITDA ανήλθε στα 2,98 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,24% σε σύγκριση με το εννεάμηνου του 2021 όπου είχε διαμορφωθεί στα 2,78 εκατ. ευρώ.

Τα ΕΒΙΤ ενισχύθηκαν κατά 8,22% στα 2,64 εκατ. ευρώ έναντι των 2,44 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται σε 2,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 10,64% από τα 2,26 εκατ. ευρώ το 2021.

Ενισχυμένο κατά 21,80% το μικτό κέρδος που ανήλθε σε 8,3 εκατ. ευρώ έναντι των 6,82 εκατ. ευρώ το 2021. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε -3,97 εκατ. ευρώ στις 30/09/2022 (αρνητικός), έναντι 2,97 εκατ. ευρώ την 30/09/2021

Η εταιρεία διατηρεί επαρκή ρευστότητα για να καλύψει τις επιχειρηματικές της ανάγκες. Αυτό διευκολύνεται πρωτίστως από την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία που επιτυγχάνουμε αλλά και την πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός γίνεται κυρίως μέσω τραπεζικού factoring.

Την 30/09/2022 τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου ανέρχονταν σε 7,188 εκατ. ευρώ με συνολικό μακροπρόθεσμο δανεισμό του ομίλου 1,48 εκατ. ευρώ (έναντι 0,89 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν). Ο συνολικός βραχυπρόθεσμος δανεισμός ήταν 1,74 εκατ. ευρώ (έναντι 3,55 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν) και ο καθαρός δανεισμός ήταν -3,97 εκατ. ευρώ (αρνητικός) έναντι 2,97 εκατ. ευρώ την 30/09/2021.

Η εταιρεία διαβλέπει να διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον, καθώς o ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς πληροφορικής αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία αφορούν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, μετάβαση στο Cloud και αξιοποίηση του, τεχνολογίες Data Analytics και Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς οι ανάγκες της αγοράς και επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς αυξάνονται ραγδαία. Σε αυτό συμβάλλει η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, οι σημαντικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις για την ψηφιοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και του δημοσίου τομέα, και τα σημαντικά κονδύλια που προορίζονται να συνδράμουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας και των λοιπών Ευρωπαϊκών κρατών.

Η ζήτηση για τις λύσεις και υπηρεσίες μας παραμένει ισχυρή καθώς η οικονομική δραστηριότητα βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία και οι εταιρίες προσπαθούν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον πελάτη τους. Επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη μας αναμένουμε από τη συμμετοχή μας σε έργα που χρηματοδοτούνται από φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Οι παραπάνω λόγοι μας ωθούν να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας μας για το επόμενο διάστημα και ότι θα επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει αυξήσει τη δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης και τις σχετικές δαπάνες προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται. Δημιουργεί νέες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πελατειακής βάσης και τη γεωγραφική επέκταση αξιοποιώντας το SaaS Cloud μοντέλο, καθώς και την επέκταση σε νέες τεχνολογικές περιοχές ή και σε κάθετες αγορές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία ενισχύει σημαντικά και το ανθρώπινο δυναμικό της. Το τρέχον έτος το δυναμικό της αυξήθηκε κατά περίπου 25%, προσελκύοντας περισσότερους από 35 νέους συνεργάτες. Επίσης, πέρα της μέχρι τώρα καθαρά οργανικής ανάπτυξης που αναμένει να ενταθεί, εξετάζει και περαιτέρω εξαγορές που θα παρέχουν συμπληρωματικότητα στα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουμε, διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης και ταχύτερο time-to-market. Η χρηματοδότηση των εν λόγω επενδύσεων γίνεται κατά κύριο λόγο από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας, με τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου 2022, έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει τις αλλαγές εσωτερικών διαδικασιών που είναι απαραίτητες και να επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα για τη μετάταξη της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- προσπαθούν να αντιμετωπίσουν συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19, αλλά και της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, το υψηλό ενεργειακό κόστος, τις αυξήσεις επιτοκίων και τις πληθωριστικές πιέσεις που απειλούν να επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Παρά τις όποιες δυσκολίες και απειλές, η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι είναι σε άριστη θέση για να συνεχίσει την κερδοφόρα ανάπτυξη της τα επόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Performance Technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Perfomance Technologies: Προχωράει στη διανομή μερίσματος 0,0360 ευρώ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 03/10/2022 και το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,0360 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% .
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Performance Technologies: Εξαγόρασε το 60% της Adaptera αντί 1,8 εκατ.

Με την εξαγορά αυτή η Perfomance Technologies στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ψηφιακά έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσα από το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και προϊόντων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bewise: Στα 5 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2022 σημειώνοντας αύξηση 20%

Η εταιρεία παροχής ICT υπηρεσιών έχει υλοποιήσει αποτελεσματικά πολλά έργα στην Ελλάδα, Κύπρο, Δυτική Ευρώπη αλλά και στο Ντουμπάι, και διαθέτει 478 πελάτες και το προσωπικό της να ξεπερνά τα 50 άτομα.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την εξαγορά του 80% της Ορόσημο Πληροφορική ανακοίνωσε η Epsilon Net

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το τίμημα είναι 1,36 εκατ. ενώ προβλέπεται earn out bonus ύψους 240.000 ευρώ που θα καταβληθεί στους παλαιούς μετόχους ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας το 2024 και το 2025.