ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κατέθεσε δεσμευτική επιστολή για την ΑΜΚ της Attica Bank η Ellington

Η Ellington θα καταστεί στρατηγικός μέτοχος της ελληνικής τράπεζας, εφόσον η δεσμευτική επιστολή της πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει η ΤτΕ. Στις 21/12 συνεδριάζει το ΔΣ για την πορεία των ΝΡΕ.

Κατέθεσαν τις δεσμευτικές επιστολές για την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 490 εκατ. ευρώ, όλοι οι μέτοχοι της Attica Bank συμπεριλαμβανομένης και της Ellington.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενημερώσει τους μετόχους της τράπεζας ότι δεν θα γίνουν δεκτές επιστολές με αστερίσκους και πρϋποθέσεις.

Πηγές της Attica Bank εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα capital commitments των μετόχων και υπογραμμίζουν ότι η αύξηση κεφαλαίου θα προχωρήσει κανονικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Σημειώνεται ότι χθες εγκριθηκαν από το όργανα της τράπεζας το business  plan και το capital plan ενώ το σχέδιο για την διαχείριση των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Παράλληλα στις 30 Δεκεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων καλείται να εγκρίνει τους όρους για την ΑΜΚ, σύμφωνα με τους οποίους η τράπεζα θα εκδώσει 35.062.731 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης με καταβολή μετρητών και διάθεση αυτών, με τιμή διάθεσης €13,50 ανά μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας. Σύμφωνα με το προσχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 3,51 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ενημέρωσε την ΤτΕ για το επικαιροποιημένο business plan

Στο πλάνο που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται και το ενσωματωμένο σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση το σχέδιο διαχείρισης κόκκινων δανείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει η Ελένη Γεωργιάδη

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα η κα Γεωργιάδη θα είναι η νέα διευθύντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και εντάχθηκε στο δυναμικό της Attica Bank το 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) το 2022

Οι συνολικές καταθέσεις του oμίλου αυξήθηκαν κατά περίπου 2% στο σύνολο του 2022 και κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανήλθαν σε 2,97 δισ. ευρώ, χωρίς ενδείξεις αλλαγής στην σύνθεσή τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ζημιές 356 εκατ. το 2022, βελτίωση κεφαλαιακής επάρκειας

Η αύξηση των ζημιών ήλθε ως αποτέλεσμα της διαδικασίας εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου, καθώς η τράπεζα ενέγραψε προβλέψεις πιστωτικού κινδύνου ύψους 317,6 εκατ. ευρώ. Βρεττού: Θα υλοποιηθούν οι νέοι στόχοι.