ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:34:17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pagkritia Trapeza
Πηγή: Παγκρήτια Τράπεζα

Παγκρήτια: Σημαντικές μειώσεις στις προμήθειες κίνησης κεφαλαίων

Η μείωση αφορά σε προμήθειες για εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών και χρεωστικές κάρτες με στόχο την παρότρυνση των καταναλωτών να συνεχίσουν την υποκατάσταση μετρητών με ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σε σημαντική μείωση των προμηθειών που σχετίζονται με την κίνηση κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές πληρωμές προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η μείωση αφορά σε προμήθειες για εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών και χρεωστικές κάρτες με στόχο την παρότρυνση των καταναλωτών να συνεχίσουν την υποκατάσταση μετρητών με ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  1. Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες των εισερχόμενων εμβασμάτων ανεξαρτήτως ποσού.
  2. Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες των εξερχόμενων εμβασμάτων έως του ποσού των 12.500 ευρώ, που κατά κύριο λόγο αφορά τους ιδιώτες πελάτες. 
  3. Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών τρίτων από τα καταστήματα (σε €0,50)  και κατά 67% από την ηλεκτρονική τραπεζική (σε €0,10), όταν αυτές πραγματοποιούνται με χρέωση του λογαριασμού του πελάτη.
  4. Δεν χρεώνεται προμήθεια για την επανέκδοση χρεωστικών καρτών.
  5. Αυξάνεται από 20 ευρώ στα 300 ευρώ το όριο στα εισερχόμενα εμβάσματα για το οποίο δεν παρακρατείται προμήθεια. 
  6. Καταργούνται οι επιπλέον προμήθειες στα εμβάσματα άμεσης προτεραιότητας και πλέον τιμολογούνται ενιαία όπως τα εμβάσματα κανονικής προτεραιότητας.

Οι εν λόγω αναπροσαρμογές στην τιμολογιακή πολιτική της Παγκρήτιας Τράπεζας αναμένεται να ενδυναμώσουν τη θετική αντίληψη των πελατών για τη σημασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση χρήσης αυτών. 

Οι αναπροσαρμοσμένες προμήθειες τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου 2023.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η τράπεζα, στις προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1% για ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου, το επιτόκιο  κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενστάσεις των νέων μετόχων της Παγκρήτιας για τη συγχώνευση με Τρ. Χανίων

Σε συνάντηση μεταξύ διοίκησης και Thrivest Holdings, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.