ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ασφάλειας στις συναλλαγές μέσω mobile banking, η συνεταιριστική τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quadible , προχωρώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αναβαθμίζει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει στους πελάτες της με μια υπηρεσία συμπεριφορικής ταυτοποίησης, επιτρέποντάς τους  να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω mobile banking με μεγαλύτερη ασφάλεια και αμεσότητα. Η νέα υπηρεσία αξιοποιεί τη λύση Τεχνητής Νοημοσύνης της Quadible, νεοφυούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας με βάση το Λονδίνο και την Αθήνα, με την υποστήριξη της εταιρείας Natech. 

Η αντικατάσταση του κωδικού ταυτοποίησης, που απαιτείται σε κάθε συναλλαγή, με τη συμπεριφορική ταυτοποίηση, καθιστά τη Συνεταιριστική Ηπείρου την πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα η οποία εφαρμόζει λύση Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εν λόγω λύση βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης χρησιμοποιεί το smartphone του και προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια ως προς την ταυτοποίησή του, προλαμβάνοντας τις ψηφιακές απειλές.

Η υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχή έλεγχο ταυτότητας του χρήστη, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται κάποια εισαγωγή στοιχείων από μέρους του. Μαθαίνει τα πρότυπα συμπεριφοράς του και δημιουργεί ένα προφίλ γι’ αυτόν, συνδυάζοντας παρατηρήσεις από την κίνησή του, τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του, τον τρόπο χρήσης του κινητού και το είδος των συναλλαγών τις οποίες πραγματοποιεί, προσδιορίζοντας με μεγάλη ακρίβεια την ταυτότητά του. Η αποδοχή χρήσης της λύσης γίνεται πάντοτε με τη συγκατάθεσή του χρήστη, με σεβασμό στο  απόρρητο των προσωπικών του δεδομένων.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τη συνεργασία μας με την Quadible αναβαθμίζουμε σημαντικά την προστασία που παρέχουμε στους πελάτες μας, από πλευράς κυβερνοασφάλειας. Οι πελάτες μας μπορούν να υλοποιούν όλες τις συναλλαγές ψηφιακά σε ένα ασφαλές περιβάλλον με ανταγωνιστικές  προμήθειες και έξοδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τράπεζας με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία συνεχίζεται σταθερά και με επιτυχία, αποβλέποντας στη διατήρηση της ισχυρής της θέσης στην Ήπειρο, για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Νίκλας Παλαγγιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Quadible, τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έγινε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα η οποία υιοθετεί τη λύση της διαρκούς συμπεριφορικής ταυτοποίησης. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα εργαλεία για να επιτύχει αφενός αυξημένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αφετέρου εντυπωσιακή απλούστευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιήσουν περισσότερες συναλλαγές. Λόγω της δραματικής αύξησης στις ηλεκτρονικές απάτες, η υιοθέτηση μιας τέτοιας λύσης αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο πρόγραμμα ENCRYPT συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Η Τράπεζα Ηπείρου είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει μαζί με ελληνικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Fintech εταιρείες στο πρόγραμμα που στοχεύει να δημιουργήσει εξατομικευμένες προτάσεις για προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Marakakis-Michalis-Synetairistiki-Xanion
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Χανίων διατηρεί αμετάβλητο το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων

Η ανωτέρω απόφαση της Τράπεζας να απορροφήσει το κόστος που προέκυψε από την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚT, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ρόλο της ως ενεργό μέλος της κοινωνίας που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των δανειοληπτών.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια

Mε το Πρόγραμμα ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες και ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023 μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%).
Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Επιτάχυνση της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Κεντ. Μακεδονίας

Η Τράπεζα, με την απορρόφηση του δικτύου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας θα ισχυροποιήσει τη θέση της στις δυναμικές αγορές της Κατερίνης και των Σερρών.