ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Στο πρόγραμμα ENCRYPT συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Η Τράπεζα Ηπείρου είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει μαζί με ελληνικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Fintech εταιρείες στο πρόγραμμα που στοχεύει να δημιουργήσει εξατομικευμένες προτάσεις για προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Στο πρόγραμμα ENCRYPT συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού. Το πρόγραμμα είναι ένα κλιμακούμενο και πρακτικό πλαίσιο διατήρησης ιδιωτικότητας προσωπικών δεδομένων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα – Πλαίσιο για την  Έρευνα και Καινοτομία Horizon Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι τριετούς διάρκειας, από τον Ιούλιο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2025.

Στόχος του προγράμματος είναι να απαντήσει στις προκλήσεις που έχουν προκύψει σχετικά με τις τεχνολογίες της διατήρησης ιδιωτικότητας (Privacy Preserving) παρέχοντας τόσο στους ερευνητές όσο και στους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ένα πρακτικό και κλιμακούμενο πλαίσιο, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να διευκολύνει την επεξεργασία δεδομένων τα οποία ακολουθούν τους κανόνες του GDPR και βρίσκονται αποθηκευμένα εκτός συνόρων ομόσπονδων κρατών (federated cross-border data spaces).

Μέσα από το πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθεί ένας μηχανισμός συστάσεων τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους τελικούς χρήστες, ο οποίος θα τους παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις σχετικά με τη διατήρηση της ιδιωτικότητας. Οι συστάσεις θα εξαρτώνται από την ευαισθησία των δεδομένων, τον βαθμό ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για τα συγκεκριμένα δεδομένα καθώς και τη συνολική απόδοση του συστήματος. 

Το πρόγραμμα ENCRYPT είναι χωρισμένο σε τρείς τομείς: Της Κυβερνοασφάλειας, της Υγείας αλλά και του Fintech. Σε αυτό συμμετέχουν 14 εταίροι από 8 χώρες, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια διεπιστημονική κοινοπραξία, το φάσμα της οποίας καλύπτει την αλυσίδα αξίας για τις τεχνολογίες διατήρησης της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει μαζί με ελληνικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και fintech εταιρείες.

Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου δήλωσε σχετικά: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμβάλλει στο πρόγραμμα ENCRYPT θέτοντας τα απαραίτητα προ απαιτούμενα για την επεξεργασία δεδομένων με στόχο την διατήρηση της ιδιωτικότητας. Ο τομέας πάνω στον οποίο έχουμε εστιάσει είναι στο πλαίσιο της περίπτωσης χρήσης για Fintech σε συνεργασία με την εταιρεία EXUS. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αξιολογούμε τις προτεινόμενες λύσεις με γνώμονα πάντα η υπηρεσία να είναι φιλική και αποτελεσματική για τον χρήστη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ασφάλειας στις συναλλαγές μέσω mobile banking, η συνεταιριστική τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quadible , προχωρώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.
Trapeza-Ipeirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης

O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή  των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Digital Onboarding για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα έναρξης τραπεζικής συνεργασίας σε ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εξολοκλήρου online, χωρίς φυσική παρουσία του πελάτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση μέσω δημόσιας προσφοράς, έως 35.062.731 νέων ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 0,3 δισ. ευρώ για τα NPEs

Η λήψη – υπό την προϋπόθεση των δεσμευτικών προσφορών και προκαταρτικής  συμφωνίας για τη σχετική ως άνω αποεπένδυση -  των προβλέψεων αυτών έχει συμπεριληφθεί ως παραδοχή του Επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Πλάνου ετών 2022 – 2025