ΓΔ: 1382.27 -1.31% Τζίρος: 83.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Από αριστερά προς δεξιά: Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αντώνης Τσιμπούκης, Διευθύνων Σύμβουλος CISCO Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Μάλτα, Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΝΕΧ, Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Τζόρτζ Τσούνης, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Εγκαινιάστηκε στη Σύρο το Aegean Neorion Innovation Center

Το ANIC είναι ένα δυναμικό, σύγχρονο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας στη καρδιά του Νοτίου Αιγαίου, ικανό να αναδειχθεί σε σημαντική κοιτίδα τεχνολογικών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Aegean Neorion Innovation Center - ANIC, στη Σύρο. Το κέντρο καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, που αναπτύχθηκε από την συνεργασία της Cisco ως τεχνολογικού παρόχου, σε συνεργασία με την Onex και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Το ANIC είναι ένα δυναμικό, σύγχρονο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας στη καρδιά του Νοτίου Αιγαίου, ικανό να αναδειχθεί σε σημαντική κοιτίδα τεχνολογικών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Το Κέντρο δημιουργήθηκε με σκοπό την παραγωγή γνώσης και τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις τοπικές κοινότητες με τη δράση του να εκτείνεται σε τομείς όπως, η εκπαίδευση, η υγεία, το περιβάλλον και οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει το ψηφιακό αποτύπωμα της Σύρου, μέσα από μια σειρά καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Με την λειτουργία του ANIC, ο Όμιλος ΟΝΕΧ σχεδιάζει, με επίκεντρο τον άνθρωπο, λύσεις και καινοτομίες ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο, αναπτύσσει εφαρμογές, πληροφοριακά συστήματα και πλήθος δυνατοτήτων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού ενώ έμφαση δίνεται και στον τομέα της υγείας και τηλεϊατρικής. Η CISCO στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ANIC διασυνδέεται άμεσα με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων  της Θεσσαλονίκης “DT&S Corner”. Η διασύνδεση αφορά σε σημαντικά projects καινοτομίας που έχει ήδη αναπτύξει η εταιρεία με επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη, (π.χ. Έξυπνη πόλη, Τηλεϊατρική, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση κ.α.) και τα οποία θα μεταφερθούν αυτούσια και στο ANIC.

Η COSMOTE, εστιάζει σε ολοκληρωμένες λύσεις Telemedicine και Crew Welfare (Gaming - Movies on Demand platforms), ενώ έχει δημιουργήσει ένα Training Center σε συνεργασία με την ΟΤΕ Academy. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ο βασικός ακαδημαϊκός πυλώνας, υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις προς όφελος της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας (ερευνητικά προγράμματα, έργα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας start-up incubation κ.α.).

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας: «Ο Όμιλος ONEX με συνέπεια προχωράει στην εκπλήρωση των σχεδίων του για την ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική μας παρουσία στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της χώρα και των νησιών του Αιγαίου. Μετατρέπουμε τη Σύρο σε κόμβο καινοτομίας και έρευνας, σε έναν τόπο που θα μπορεί ελκύσει πολίτες του κόσμου προσφέροντας ιδανικές συνθήκες και άριστες υποδομές για εργασία, εκπαίδευση και αναψυχή.»

Όπως επισημάνθηκε στα εγκαίνια, η ONEX και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδρυτές του ANIC, με την CISCO ως βασικό τεχνολογικό πάροχο, την COSMOTE ως στρατηγικό συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Ακαδημαϊκό συνεργάτη, προχώρησαν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Κοινωνίας. Το νέο Κέντρο καινοτομίας αποτελεί ένα δυναμικό και σύγχρονο οικοσύστημα, στηριζόμενο στους πέντε πυλώνες, Κοινωνία - Τεχνολογία - Εκπαίδευση - Υγεία - Περιβάλλον, με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην ανθρώπινη ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στη Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, του Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Χαμπίδη, των τεσσάρων Βουλευτών Κυκλάδων, του Δημάρχου Σύρου -Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του προέδρου και CEO της ΟΝΕΧ Πάνου Ξενοκώστα, του γενικού διευθυντή της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Μάλτα Α.Τσιμπούκη, της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσής Βιτσιλάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Limani Eleusinas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΝΕΧ και Cisco ενώνουν δυνάμεις για «smart» ναυπηγείο στην Ελευσίνα

Επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσα από μια σειρά έργων που σχετίζονται με την ανάπτυξη υποδομών 5G και εφαρμογές IoT, ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.
businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ σε Σύρο και Ελευσίνα, 500 πλοία στις δεξαμενές της ONEX

Το 83% των πλοίων που επισκευάστηκαν μέχρι σήμερα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες για ακόμα μια φορά εμπιστεύονται την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία.
businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον DFC

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο της αμερικανικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί η συμφωνία.