ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΤΑ

Υπερταμείο: Νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας

Ο Γρ. Σκλήκας θα υποστηρίξει τη στρατηγική για την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛ.ΤΑ. παράλληλα  με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορεία της εταιρείας, τόνισε ο CEO του Υπερταμείου Γρ. Δ. Δημητριάδης.

Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο στα ΕΛΤΑ όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του  Υπερταμείου τον κ. Γρηγόρη Σκλήκα. Ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι στέλεχος με διεθνή εμπειρία, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών σε τομείς Food & Beverage. Έχει εργαστεί σε ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική και έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αραβική Χερσόνησο, την Ολλανδία και την Ιρλανδία. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η μακρά επαγγελματική εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευσή του, στους τομείς του Value Engineering & Integration, καθώς και τις στρατηγικές Επέκτασης & Ανάπτυξης με έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, αποτέλεσαν κομβικό κριτήριο για την επιλογή του. Ο CEO του Υπερταμείου Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε τον Γρηγόρη Σκλήκα στην «οικογένεια» του Υπερταμείου. Ο Γρηγόρης Σκλήκας με τη μακρά του εμπειρία θα υποστηρίξει τη στρατηγική μας για την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛ.ΤΑ. παράλληλα  με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορεία της εταιρείας. Το Υπερταμείο, από τον ρόλο του ενεργού μετόχου, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο κ. Μάριος Τέμπος, Group Procurement & Operations Officer του Υπερταμείου, που μέχρι σήμερα ασκούσε τα καθήκοντα του μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΤΑ Α.Ε. ορίζεται μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές Α.Ε. με δεδομένη την λήξη της θητείας του Ερρίκου Τζαβάρα.

Βιογραφικό του Γρ. Σκλήκα

Ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι στέλεχος επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών, ηγέτιδες στους τομείς των γαλακτοκομικών, αρτοποιείας, αναψυκτικών & παγωτών. Έχει εργαστεί σε ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική και έχει ζήσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα, Αραβική Χερσόνησο, Ολλανδία και Ιρλανδία. Ειδικεύεται σε Value Engineering, Integration και στρατηγικές Επέκτασης & Ανάπτυξης. Διετέλεσε CEO Europe ARYZTA με έδρα το Δουβλίνο, η Aryzta Europe ηγείται στον τομέα των κατεψυγμένων αρτοπαρασκευασμάτων. Προηγουμένως, εργάστηκε 11 χρόνια για τη Royal FrieslandCampina, ηγέτιδα εταιρεία διεθνώς στα γαλακτοκομικά, ήταν μέλος του παγκόσμιου Εκτελεστικού Συμβουλίου της FrieslandCampina και Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής με έδρα την Χάγη, και νωρίτερα Εκτελεστικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης FrieslandCampina & Διευθύνων Σύμβουλος FC Hellas (ΝΟΥΝΟΥ). Εργάστηκε επίσης 14 χρόνια στην Unilever, πιο πρόσφατα ως Διευθύνων Σύμβουλος Algida, και προηγουμένως ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Μέσης Ανατολής με έδρα την Jeddah. Επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα και εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων συνεργαζόμενος με την BCG. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και είναι κάτοχος MSc Computer Science. Έχει ταξιδέψει εκτενώς και απολαμβάνει τις προκλήσεις της αγοράς σαν ευκαιρία για επιχειρηματική και προσωπική ανάπτυξη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Marios-Tempos-ELTA-CEO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μάριος Τέμπος ανέλαβε ως μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ

Η μεταβατική θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ, όπως αυτή ορίζεται βάσει των διαδικασιών του Υπερταμείου.
Spiliopoulos-Giorgos-CEO OASA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο: Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος αναλαμβάνει νέος CEO στον όμιλο ΟΑΣΑ

Ο κ. Σπηλιόπουλος είναι Χημικός Μηχανικός, PhD, με μακροχρόνια εμπειρία στις εταιρείες Barilla και Procter & Gamble στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία, στις οποίες σημείωσε ρεκόρ ταχείας ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Περιορισμένος ο κίνδυνος από την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο βαθμός δυσκολίας για την πρόσβαση στις πληροφορίες που προσπάθησαν να αποσπάσουν οι χάκερ συνέβαλε στον περιορισμό της ζημιάς. Τί δεδομένα προσπάθησαν να αποσπάσουν οι κυβερνοεγκληματίες.