ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athlete's foot-Fourlis
Φωτο: Όμιλος Φουρλής

Fourlis: Πουλάει τα σήματα Intersport και The Athlete's Foot στην Τουρκία

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Fourlis επικεντρώνεται για τη δραστηριότητα Λιανικής Αθλητικών ειδών στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτων “Intersport” και e-commerce σε όλες τις χώρες.

Αποχωρεί από την αγορά λιανικής αθλητικών ειδών της Τουρκίας ο όμιλος Fourlis, καθώς έφτασε σε συμφωνία για την πώληση της Intersport και της The Athlete’s Foot, έπειτα από σκέψεις μηνών για το αν θα συνέχιζε τη λειτουργία της στη γειτονική χώρα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν έντονες οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των αξιωματούχων του κατά της Ελλάδας.

Ο όμιλος Fourlis εδώ και μήνες εξέταζε τη πώληση της θυγατρικής του ομίλου στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι είχε περάσει σε κερδοφορία, εξαιτίας του προβληματισμού που έχει προκληθεί από την αμείωτη ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος Fourlis  ανακοίνωσε την συμφωνία πώλησης της δραστηριότητας “Intersport” στην Τουρκία. Αγοράστρια είναι ο όμιλος Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi ενώ η συναλλαγή βασίζεται σε Enterprise Value (EV) 3 εκατ. ευρώ περίπου.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Intersport Atletik Mağazacılık ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, δικαιοπάροχο του σήματος “Intersport” και “The Athlete’s Foot” στη Τουρκία, η οποία λειτουργεί δίκτυο 12 καταστημάτων.

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Fourlis επικεντρώνεται για τη δραστηριότητα Λιανικής Αθλητικών ειδών στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτων “Intersport” και e-commerce σε όλες τις χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pepco: Η πολωνική αλυσίδα ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην ελληνική αγορά

Το πρώτο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. ξεκινά τη λειτουργία του στο Piraeus Retail Park της Trade Estates, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, επισφραγίζοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή

Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή θα προσαυξηθεί αφού ληφθεί υπόψη το ποσό του μερίσματος που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που έχει αποκτήσει η εταιρεία μετά την 23η Μάιου 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων 27% για την Fourlis, επιστροφή σε πλήρη λειτουργία

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται διεθνώς στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διοίκηση του ομίλου τονίζει ότι η μέχρι σήμερα επίδραση τους συνεχίζει να είναι σημαντική αλλά διαχειρίσιμη.