ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος CEO Deloitte Ελλάδος

Deloitte: Άνοιξε Κέντρο Καινοτομίας στην Πάτρα για νέες επιχειρήσεις

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ποιο ρόλο θα παίξει η Πάτρα στην στρατηγική της εταιρείας.

Τα νέα της γραφεία στην Πάτρα εγκαινίασε η Deloitte Ελλάδος. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους νέους επαγγελματικούς χώρους της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., ανακοινώθηκε και η δημιουργία του Brainzone, ενός Innovation Hub με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η επιτυχής δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στην πόλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς - «hubs», σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, η οποία απορρέει από την αναγνώριση των δυνατοτήτων της περιφέρειας και κυρίως των πόλεων που φιλοξενούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και του επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού τους.

Όραμα της Deloitte, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι να δημιουργήσει μια νέα εργασιακή, οικονομική και κοινωνική προοπτική στην πόλη, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέα στελέχη να ενταχθούν στο δυναμικό της, ενώ παράλληλα, μέσα από τη δράση και τα προγράμματα που αναπτύσσει, να σταθεί αρωγός στην τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Deloitte σχεδιάζει έως το τέλος του 2023 να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα, σε αντικείμενα ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους τομείς της τεχνολογίας, του Consulting (συμβουλευτικών υπηρεσιών) και του Risk Advisory (των υπηρεσιών διαχείρισης ρίσκου), ενώ το γραφείο της Πάτρας αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο εκτενές δίκτυο εξυπηρέτησης των πελατών της σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, στην Πάτρα δημιουργείται και το Κέντρο Αριστείας σε συνεργασία με την Google, για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών στον τομέα της βιωσιμότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος, επισήμανε στην ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων, τη δημιουργία στην Πάτρα του Brainzone, του νέου Innovation Hub, που αποσκοπεί στο να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, παρέχοντας πρόσβαση σε πόρους και σε μια σειρά από σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Στόχος του Brainzone, είναι οι νέοι χώροι να αποτελέσουν σημείο συνάντησης και αναφοράς του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας. Mέσω αυτού, η Deloitte σκοπεύει να στηρίξει τις νέες επιχειρήσεις στην πόλη αφιλοκερδώς, μέσα από τη φιλοξενία και συμβουλευτική υποστήριξή τους εντός των χώρων της. Αυτή η δράση αφορά υποψήφιους επιχειρηματίες, ή ομάδες φοιτητών που δεν έχουν συστήσει ακόμα επιχείρηση, αλλά χρειάζονται έναν χώρο για να δοκιμάσουν και αναπτύξουν τις ιδέες τους, ή νέες επιχειρήσεις που χρειάζονται υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουτσόπουλος κατέληξε: «Τα προσεχή χρόνια, η εξαιρετική σημασία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, θα ενισχυθεί, αναδεικνύοντας σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες. Η επένδυσή μας στην Πάτρα θέλουμε να αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης και δημιουργίας ενός θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία της πόλης, με προτεραιότητα τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους της Πάτρας. Το όραμά μας είναι το Brainzone Innovation Hub να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Πάτρα, με όρους σύγχρονους, ανταγωνιστικούς και βιώσιμους και με πρωταγωνιστές τα εξαιρετικά ντόπια ταλέντα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων απηύθυνε ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Πάτρας Ανδρέας Κατσανιώτης καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο βουλευτής Πάτρας, 'Αγγελος Τσιγκρής, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρ-TEC: Ραγδαία αύξηση επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη

Σημαντική αύξηση επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη και τα data centers αναμένεται σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενισχύοντας τη ζήτηση ρεύματος. Η ΔΕΗ σχεδιάζει "ΑΙ giga factory" στην Πτολεμαΐδα, ενώ ζητείται ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Heraeus Group τονίζει την καινοτομία και ανθεκτικότητα της Κίνας

Ο Φρανκ Στιτζ, πρόεδρος της Heraeus Group, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη και την πρόθεση του ομίλου για αυξημένες επενδύσεις στην Κίνα, τονίζοντας τη δυναμική ανάπτυξη του τομέα των μικροκυκλωμάτων και το καινοτόμο περιβάλλον της αγοράς.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες σε φόρους, επιχειρήσεις, κεφάλαιο και ΑΙ

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το 2026: δίκαιη φορολογία, στήριξη επιχειρήσεων, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, βιομηχανία, εξωστρέφεια και αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια σταθμού φυσικού αερίου στην Κομοτηνή – Κόμβος για τα Βαλκάνια

Στην Κομοτηνή εγκαινιάστηκε σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου, έργο 134 εκατ. ευρώ που ενισχύει τη θέση της Ελλάδας ως βασικού διαύλου εφοδιασμού της ΝΑ Ευρώπης και του «κάθετου διαδρόμου».
DRUCKFARBEN
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

DRUCKFARBEN: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις στη Χαλκίδα

Ο Όμιλος DRUCKFARBEN εγκαινίασε το νέο του εργοστάσιο στη Χαλκίδα, ολοκληρώνοντας σημαντικό επενδυτικό σχέδιο για τεχνολογική υπεροχή και βιώσιμη ανάπτυξη με σύγχρονες, αποδοτικές εγκαταστάσεις και έμφαση στην παραγωγική αυτονομία.