ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Jumbo: Αποφασίζει για διανομή έκτακτου μερίσματος 1,115 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το ποσό αυτό είναι ίσο με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά το 2022 και εφόσον, η πρόταση εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου 2023 με θέμα την λήψη απόφασης για χρηματική διανομή, που θα αποτελεί μέρος των εκτάκτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ποσού μικτού 1,1550 ευρώ ανά μετοχή, καλεί τους μετόχους το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo.

Το ποσό αυτό είναι ίσο με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά το 2022 και εφόσον, η πρόταση εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27.03.2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο όμιλος Jumbo παρά τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος συνεχίζει απερίσπαστος την αναπτυξιακή πελατοκεντρική στρατηγική, την επενδυτική του πολιτική αλλά και την σταθερή επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων του».

Σημειώνει πως η πορεία των πωλήσεων του Ιανουαρίου του 2023, «ήταν απλώς εξαιρετική για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος», καθώς σε επίπεδο ομίλου, αυξήθηκαν κατά 45% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα. Ωστόσο η διοίκηση υπογραμμίζει ότι είναι μη συνετό, αυτή τη χρονική περίοδο, να εκληφθεί αυτή η εξαιρετική επίδοση ως βάση εκτιμήσεων για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα:

  • Ελλάδα: Τον Ιανουάριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά 48% περίπου.
  • Κύπρος: Οι πωλήσεις κατά τον Ιανουάριο του 2023 αυξήθηκαν κατά 32% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
  • Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 53% περίπου τον Ιανουάριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
  • Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 40% περίπου τον Ιανουάριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 2022, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 14% περίπου σε σχέση με το 2021 και κατά 12% περίπου σε σχέση με το 2019 ξεπερνώντας τις προσδοκίες της διοίκησης. Επιπλέον, την 31η Δεκεμβρίου 2022, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και τα λοιπά κυκλοφορούντα χρηματοοικονομικά στοιχεία του ενεργητικού του όμίλου ανέρχονται σε περίπου 794 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις επταμήνου, «παράλογη» η ακρίβεια

Τον Ιούλιο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3%, με τις πολύ καλές επιδόσεις των θυγατρικών σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία να αντισταθμίζουν την στασιμότητα στην εγχώρια αγορά όπου σημειώθηκε μείωση πωλήσεων κατά -0,5%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση των πωλήσεων κατά 12,8% για την Jumbo το α' εξάμηνο του 2022

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της αγοράς της Ρουμανίας, θα προχωρήσει στο άνοιγμα ενός ακόμα ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος στο Sibiu, πριν τα Χριστούγεννα του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 25% στο α' τετράμηνο, παραμένουν οι προκλήσεις

Ισχυρή η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, καθώς έφθασε στο +47% για τον Απρίλιο και στο +48% στο τετράμηνο. Διατηρούνται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν αλλάζει η μερισματική πολιτική.