ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE_Siamisis
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Σιάμισιης. Στο φόντο το νέο λογότυπο του ομίλου. Πηγή: ΕΛΠΕ.

Helleniq Energy: Στρατηγική συνεργασία με την αιγυπτιακή EGPC

Η συμφωνία που επεκτείνει και ενισχύει τη σχέση του ελληνικού ομίλου με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αιγύπτου αφορά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη γειτονική χώρα.

Συμφωνία για την προμήθεια αιγυπτιακού αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια της ΕΛΠΕ, υπέγραψαν στο Κάιρο ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης και ο πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Αιγύπτου EGPC (Egyptian General Petroleum Corporation) Alaa El Batal, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της γειτονικής χώρας, Tarek El Molla.

«Παρά το γεγονός ότι η αναπτυξιακή έμφαση δίνεται στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας, η μεγαλύτερη δραστηριότητά μας εξακολουθεί να είναι τα πετρελαιοειδή, ενώ αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση εναλλακτικών πηγών προμήθειας αργού για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευμετάβλητη αγορά», υπογράμμισε κ. Σιάμισιης, αναφερόμενος στη συμφωνία που επεκτείνει και ενισχύει τη σχέση του ελληνικού ομίλου με την EGPC.

Η υπογραφή της διμερούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του ενεργειακού Φόρουμ «EGYPS», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάιρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El Sisi, με τη συμμετοχή πολλών ενεργειακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην αποστολή της HELLENiQ ENERGY συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων για θέματα πετρελαιοειδών και υπηρεσιών engineering, ενώ έμφαση δόθηκε και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η εταιρία υλοποιεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Παράλληλα, ο κ. Σιάμισιης παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού του ομίλου, μιλώντας στην ενότητα «Decarbonising the industry» στην οποία συμμετείχαν επικεφαλής επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HELLENiQ Energy: Κέρδη 1 δισ. ευρώ, μοιράζει μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή

Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν στους 14,3 εκατ. τόνους, με τις εξαγωγές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Αρχίζει να φαίνεται η θετική συνεισφορά των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διυλιστήριο ανανεώσιμου diesel στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η HelleniQ Energy

«Στην HELLENiQ Energy βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες: τη βασική μας δραστηριότητα και την ανάπτυξη στη νέα ενέργεια», τόνισε ο διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας της εταιρείας, Σπύρος Κιαρτζής.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις από την HelleniQ Energy, στα 755 εκατ. ευρώ η κερδοφορία

Διευρυμένα περιθώρια διύλισης και αυξημένες εξαγωγές ήταν μεταξύ των παραγόντων που οδήγησαν στη μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας. Η διοίκηση αποφάσισε τη διανομή επιπλέον προσωρινού μερίσματος ύψους 0,25/μετοχή.