ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE_Siamisis
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Σιάμισιης. Στο φόντο το νέο λογότυπο του ομίλου. Πηγή: ΕΛΠΕ.

Helleniq Energy: Στρατηγική συνεργασία με την αιγυπτιακή EGPC

Η συμφωνία που επεκτείνει και ενισχύει τη σχέση του ελληνικού ομίλου με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αιγύπτου αφορά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη γειτονική χώρα.

Συμφωνία για την προμήθεια αιγυπτιακού αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια της ΕΛΠΕ, υπέγραψαν στο Κάιρο ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης και ο πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Αιγύπτου EGPC (Egyptian General Petroleum Corporation) Alaa El Batal, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της γειτονικής χώρας, Tarek El Molla.

«Παρά το γεγονός ότι η αναπτυξιακή έμφαση δίνεται στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας, η μεγαλύτερη δραστηριότητά μας εξακολουθεί να είναι τα πετρελαιοειδή, ενώ αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση εναλλακτικών πηγών προμήθειας αργού για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευμετάβλητη αγορά», υπογράμμισε κ. Σιάμισιης, αναφερόμενος στη συμφωνία που επεκτείνει και ενισχύει τη σχέση του ελληνικού ομίλου με την EGPC.

Η υπογραφή της διμερούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του ενεργειακού Φόρουμ «EGYPS», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάιρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El Sisi, με τη συμμετοχή πολλών ενεργειακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην αποστολή της HELLENiQ ENERGY συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων για θέματα πετρελαιοειδών και υπηρεσιών engineering, ενώ έμφαση δόθηκε και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η εταιρία υλοποιεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Παράλληλα, ο κ. Σιάμισιης παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού του ομίλου, μιλώντας στην ενότητα «Decarbonising the industry» στην οποία συμμετείχαν επικεφαλής επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιάμισιης: Σε 12 έως 18 μήνες η απόφαση για γεώτρηση για υδρογονάνθρακες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy επανέλαβε εξάλλου ότι ο όμιλος σχεδιάζει δύο μεγάλες επενδύσεις αρχικού προϋπολογισμού 3-4 δισ. ευρώ για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Στα 277 εκατ. τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου

Υποχώρηση κερδών λόγω χαμηλών περιθωρίων διύλισης σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά της περσινής περιόδου. «Η Εταιρεία βελτίωσε τις λειτουργικές της επιδόσεις στα διυλιστήρια», τόνισε ο Ανδ. Σιάμισιης.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HELLENiQ Energy: Κέρδη 1 δισ. ευρώ, μοιράζει μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή

Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν στους 14,3 εκατ. τόνους, με τις εξαγωγές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Αρχίζει να φαίνεται η θετική συνεισφορά των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.