ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: jp-avax.gr

ΆΒΑΞ: Υπεγράφη η σύμβαση για τον οδικό άξονα Μπράλος - Άμφισσα

Το τμήμα Μπράλος - Άμφισσα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα Αντίρριο και η υλοποίηση του ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική ολοκλήρωση και των άλλων τμημάτων που χρήζουν αναβάθμισης.

Την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα ανακοίνωσε ο όμιλος ΑΒΑΞ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού και της αναδόχου ΑΒΑΞ, με την παρουσία βουλευτών του νομού Φθιώτιδας και Φωκίδας αλλά και εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το τμήμα Μπράλος-Άμφισσα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα Αντίρριο και η υλοποίηση του ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική ολοκλήρωση και των άλλων τμημάτων που χρήζουν αναβάθμισης. Ο διαγώνιος άξονας ενώνει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τον Ε65 (Λαμία-Καρδίτσα-Εγνατία), με την Ιόνια Οδό (Αντίρριο-Ιωάννινα), την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και κατ` επέκταση την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος).

Το μεγάλο αυτό οδικό έργο προστίθεται στα υπόλοιπα σημαντικά έργα που κατασκευάζει ο Όμιλος ΆΒΑΞ (Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, Flyover στην Θεσσαλονίκη, Υποδομές Ελληνικού), πρωτοστατώντας στη δυναμική επανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου. Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει δυναμικά για την περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου του.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την ανάληψη ενός ακόμα σημαντικού οδικού έργου. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του διαγώνιου άξονα Λαμία-ΙτέαΑντίρριο. Είμαστε επίσης χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη μακρόχρονη παρουσία του Ομίλου μας στη φιλόξενη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας (Σήραγγα Καλλιδρόμου, Τιθορεά – Δομοκός). Το έργο αυτό παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Πλέον κινούμαστε δυναμικά για το στήσιμο των εργοταξίων και την εκκίνηση των σχετικών εργασιών ώστε το έργο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος στην υπηρεσία του κοινού», ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AVAX, HLEIA, MEA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Ενισχυμένα στα 33,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο εννεάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων κατασκευαστικών έργων του ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί εντός του δ’ τριμήνου, καθώς επίσης τα προς υπογραφή έργα, προσεγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Συμφωνία με ΕΥΔΑΠ για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυτάλλεια

Το έργο αξίας 174,9 εκατ. ευρώ θα έχει διάρκεια 5 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για ετήσια παράτασή της αντί 34,3 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avax Development και Dimand εξαγοράζουν το 70% της 3V

Η εταιρεία 3V ΑΕ διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ.. Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία το συνολικό ύψος της επένδυσης.