ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Solar-power-Europe-Chantavas

Α.Χαντάβας: Στόχος το 1TW ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2030

Όπως υπογράμμισε ο τομέας της ηλιακής ενέργειας καταγράφει αλματώδη πρόοδο, με τις παγκόσμιες οικονομίες να βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών.

Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να φτάσει το 1TW ηλιακής εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις της SolarPower Europe, ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης και Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στις Βρυξέλες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο τομέας της ηλιακής ενέργειας καταγράφει αλματώδη πρόοδο, με τις παγκόσμιες οικονομίες να βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών. Επισήμανε όμως και τα εμπόδια που παραμένουν ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το ενεργειακό σύστημα και η κοινωνία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης σταθερότητας στην αγορά, αύξησης του αριθμού των εξειδικευμένων εργαζομένων, ανάπτυξης ευέλικτων δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και τη δημιουργία μιας αξιόπιστης αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο Πρόεδρος της SolarPower Europe, έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι: «H Ευρώπη έχει να κάνει μια επιλογή, είτε να τρέξει στο δρόμο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εξηλεκτρισμό, την ενεργειακή ασφάλεια, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος, είτε να συνεχίσει τη λάθος πορεία, παρασυρόμενη από την κρίση και την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα».

Η Ευρώπη απασχολούσε περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2022 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας, γεγονός που συνεπάγεται και σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας σε όλη την ήπειρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega – εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στον Καναδά από την Mytilineos

Απέκτησε 5 φωτοβολταϊκα πάρκα ισχύος 1,41 GW, στα 11,9 GW η ισχύς του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ. «Κλειδί» τα κίνητρα της καναδικής κυβέρνησης για επενδύσεις σε ΑΠΕ. Ευ. Μυτιληναίος: «Η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία μας».
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 73,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο 2023

Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου είχε αυξηθεί σε 1.141MW μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ προχωρούν τα υπόλοιπα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό που είναι έτοιμα προς κατασκευή. Στα 43,3 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία η πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου

Το πιλοτικό έργο της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εθνική ενεργειακή στρατηγική αλλά και για την προσπάθεια επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.