ΓΔ: 2476.47 -0.37% Τζίρος: 252.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:54:39
businessdaily-Solar-power-Europe-Chantavas

Α.Χαντάβας: Στόχος το 1TW ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2030

Όπως υπογράμμισε ο τομέας της ηλιακής ενέργειας καταγράφει αλματώδη πρόοδο, με τις παγκόσμιες οικονομίες να βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών.

Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να φτάσει το 1TW ηλιακής εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις της SolarPower Europe, ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης και Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στις Βρυξέλες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο τομέας της ηλιακής ενέργειας καταγράφει αλματώδη πρόοδο, με τις παγκόσμιες οικονομίες να βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών. Επισήμανε όμως και τα εμπόδια που παραμένουν ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το ενεργειακό σύστημα και η κοινωνία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης σταθερότητας στην αγορά, αύξησης του αριθμού των εξειδικευμένων εργαζομένων, ανάπτυξης ευέλικτων δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και τη δημιουργία μιας αξιόπιστης αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο Πρόεδρος της SolarPower Europe, έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι: «H Ευρώπη έχει να κάνει μια επιλογή, είτε να τρέξει στο δρόμο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εξηλεκτρισμό, την ενεργειακή ασφάλεια, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος, είτε να συνεχίσει τη λάθος πορεία, παρασυρόμενη από την κρίση και την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα».

Η Ευρώπη απασχολούσε περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2022 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας, γεγονός που συνεπάγεται και σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας σε όλη την ήπειρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιακά πάνελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουραγός στην Ευρώπη και στην αυτοκατανάλωση η Ελλάδα με μόλις 37.500 συστήματα

Μόλις 37.500 συστήματα αυτοκατανάλωσης λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο ΣΕΦ προειδοποιεί ότι ο στόχος των 250.000 που είχε θέσει το 2022 ο Πρωθυπουργός δεν θα επιτευχθεί με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέξιμο» για τα έργα αποθήκευση ενέργειας, στόχος 1 GW έως το τέλος του 2026

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιταχύνει τις διαδικασίες για merchant έργα και μπαταρίες πίσω από τον μετρητή, με στόχο εγκατεστημένη ισχύ 1,5 GW μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο και 3 GW έως το 2028.
Κεντρική πλατεία Κοζάνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλαλητήριο στην Κοζάνη για παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων

Στο πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη, οι τοπικοί άρχοντες ζήτησαν παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και δίκαιη μετάβαση, τονίζοντας την απώλεια νέων λόγω ανεργίας και τις ανησυχίες για το μέλλον της περιοχής.