ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: O Φίλιππος Μυτιληναίος επικεφαλής της Consensus Insurance Services και ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου CEO Greece & Cyprus της Howden Hellas

Howden Hellas: Εξαγόρασε το χαρτοφυλάκιο της Consensus Insurance Services

Οι δυο εταιρείες προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία, με την Howden Hellas να στοχεύει στην παροχή ακόμη πιο διευρυμένων επιλογών ασφάλισης καθώς και άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με την Consensus Insurance Services, το χαρτοφυλάκιο της οποίας μεταφέρεται στη Ηοwden Hellas. Η εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Consensus αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά από τις αρχές του 2023 και την έβδομη από τον Απρίλιο του 2021, συμφωνία συνεργασίας που ολοκληρώνει η Howden Hellas S.A. 

H Consensus Insurance Services, με εμπειρία σχεδόν 30 ετών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και μεγάλη εξειδίκευση στις διεθνείς ασφαλίσεις υγείας, διαχειρίζεται όλα τα είδη των προσωπικών, επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών ασφαλίσεων και ενώνει τις δυνάμεις της με τη Howden Hellas, τον μεγαλύτερο broker της ελληνικής αγοράς, με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ακόμη πιο διευρυμένες επιλογές ασφάλισης, καθώς και άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας συνεργασίας ο Φίλιππος Μυτιληναίος, επικεφαλής της Consensus Insurance Services, υπογράμμισε: «Η επιλογή μας να προχωρήσουμε σε μια τόσο δομική και ουσιαστική συνεργασία με τη Howden Hellas βασίστηκε τόσο σε καθαρά τεχνοκρατικά δεδομένα, όσο και σε παράγοντες που άπτονται της εργασιακής, αλλά και της ευρύτερης φιλοσοφίας και των αρχών λειτουργίας των δύο οργανισμών. Στόχος μας, ήταν και πάντα θα είναι, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πελατών μας και να τους παρέχουμε το μεγαλύτερο δυνατό εύρος προτάσεων και λύσεων για τις ασφαλιστικές τους ανάγκες. Η συνέργεια με τη Howden Hellas λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αυτής της επιδίωξης και, επιπλέον, εμπλουτίζεται από αρχές που στο επίκεντρο έχουν τον άνθρωπο και την ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη, οι οποίες ταυτίζονται απόλυτα με αυτές της Consensus».

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Greece&Cyprus, τόνισε: «H Consensus Insurance Services διέπεται από το ίδιο δυναμικό επιχειρηματικό πνεύμα και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Howden και προσθέτει αξία στο μοντέλο ανάπτυξης εργασιών που έχουμε δομήσει. Ας μην ξεχνάμε πως η ροπή προς τη συγκέντρωση δυνάμεων είναι μία διεθνής πραγματικότητα, η οποία αποτελεί και καίριο συστατικό του μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας. Η εποχή που ο ασφαλιστικός σύμβουλος τα «ήξερε όλα» και τα «έκανε όλα» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, οι επιχειρήσεις, οι πελάτες μας, απαιτούν εξυπηρέτηση 24/7, εξειδίκευση, βαθιά και πολυεπίπεδη τεχνογνωσία και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και στις προκλήσεις της νέας οικονομικής πραγματικότητας. Σήμερα, η Howden Hellas είναι ο μοναδικός διαμεσολαβητής στην αγορά μας που προσφέρει καθετοποιημένη λύση, δηλαδή συνδυασμό ασφάλισης, αντασφάλισης και advisory με περισσότερα από 150 εξειδικευμένα στελέχη.  Επομένως, στο πλαίσιο όλων αυτών των εξελίξεων και ανακατατάξεων, καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά τον Φίλιππο Μυτιληναίο και την ομάδα του που έρχονται να συμπληρώσουν το επιτυχές και δυναμικό matrix μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγόρασε την ασφαλιστική Primary Link Insurance Brokers η Howden Hellas

«Η Primary Link σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την ασφάλιση επιχειρηματικών κινδύνων, αυτό του κοινού στόχου της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Greece & Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Howden Ελλάδας ολοκλήρωσε την εξαγορά τηs Triton Marine

Μέσω αυτής της εξαγοράς η εταιρεία, επιτυγχάνει την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της και την καθιέρωσή της στους κλάδους του Marine Hull και P&I, ενισχύοντας την στρατηγική της θέση στην αγορά της ναυτιλίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώνουν δυνάμεις Howden Ελλάς με την ΤCI Specialty για την Β. Ελλάδα

Στην πέμπτη κατά σειρά στρατηγική συμμαχία τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε η Howden, στοχεύοντας τόσο σε καθετοποιημένες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές προτάσεις, υπηρεσίες και τη διαχείριση αποζημιώσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Howden εντάσσει στο δυναμικό της τον Σ. Μυρίδη - Ενίσχυση του Marine

«Η ένταξή μου στην Howden αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς όφελος των πελατών μας οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέσω ενός Παγκόσμιου Ομίλου» ανέφερε ο κ. Μυρίδης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellas Direct: Συγκέντρωσε επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ

Νέος επενδυτής ο βρετανικός οργανισμός ETF Partners. Ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός διαχειρίζεται κεφάλαια που προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, παγκόσμιες εταιρίες και οικογενειακά γραφεία.