ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza-Ipeirou
Από αριστερά: Έφη Μπαρμπάτση (Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha), Ιωάννης Βουγιούκας (Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου)

Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης

O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή  των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε ως χορηγός στο 11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference) που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 16 - 18 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Το συνέδριο καταπιάνεται με τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες και σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, και πραγματοποιήθηκε παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων κάθε βαθμίδας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκών, καθώς και προέδρων και διευθυντών ανεξάρτητων φορέων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο κα. Έφη Μπαρμπάτση, με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή  των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουγιούκας τόνισε τη στήριξη των μικρομεσαίων περιφερειακών επιχειρήσεων από τις περιφερειακές τράπεζες και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευέλικτες και προσιτές χρηματοδοτικές λύσεις που αυτές προσφέρουν. Υπογράμμισε δε πως η μη συμμετοχή των συνεταιριστικών τραπεζών στις διαδικασίες χαμηλότοκης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δημιουργήσει άνισο επιχειρηματικό ανταγωνισμό και πλήγμα στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Βουγιούκας δήλωσε: «Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης σε σύγκριση με το παρελθόν. Η Τράπεζα Ηπείρου συγκεκριμένα βρίσκεται σε πορεία μετασχηματισμού από μια μικρή Συνεταιριστική Τράπεζα σε μια σύγχρονη Περιφερειακή Τράπεζα, η οποία περιλαμβάνει στο σχεδιασμό της και την επέκταση σε όμορες περιοχές.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια

Mε το Πρόγραμμα ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες και ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023 μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Best Core Banking System Project.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο υποκατάστημα στην Πάργα θέτει σε λειτουργία η Τράπεζα Ηπείρου

Πρόκειται για το ένατο υποκατάστημα της τράπεζας, η οποία υπογραμμίζει ότι βασικός της στόχος παραμένει «υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταργεί προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Επιπρόσθετα, με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών πληρωμής έως και τις 31 Μαρτίου 2022, οι καταναλωτές θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων.