ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
amanzoe
Φώτο: Shutterstock

Αποπέμφθηκε ο Μίλτος Καμπουρίδης από την Dolphin Capital Investors

Διακοπή σύμβασης μεταξύ Dolphin Capital Partners και Dolphin Capital Investors, λόγω παραβίασης όρων από την πλευρά της DCP. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επενδυτική εταιρεία για το ξενοδοχείο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι.

Την παύση του Μίλτου Καμπουρίδη, συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Dolphin Capital Partners (DCP), από τη θέση του διευθυντή της Dolphin Capital Investors (DCI) και τη λύση της σύμβασης (IMA) των δύο εταιρειών ανακοίνωσε η DCI, λόγω παραβίασης όρων από την πλευρά της DCP.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η επενδυτική εταιρεία DCI, με έδρα το Λονδίνο, που είναι εισηγμένη στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Λονδίνου (AIM), «υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP συνήψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018».

Επισημαίνεται, δε, ότι η συμφωνία προαίρεσης έδινε το δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited, της εταιρείας ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, μια ξεχωριστή συμφωνία για την απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited από την DCP είχε γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την DCI.

«Η Συμφωνία Μη Γνωστοποιηθέντος Δικαιώματος Προαίρεσης δεν είχε γνωστοποιηθεί στην εταιρεία από την DCP τη στιγμή της πώλησης της DolphinCI Fourteen Limited. Η παράλειψη αυτή από την πλευρά της DCP, ως αντιπροσώπου της DCI σύμφωνα με τους όρους του ΙΜΑ των δύο εταιρειών, να γνωστοποιήσει την ύπαρξη της συμφωνίας και να εκπληρώσει τα άλλα της καθήκοντα ως αντιπροσώπου, συνιστά παραβίαση του IMA που είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία της σύμβασης (IMA) από την DCI», σημειώνεται.

«Η DCI επιδιώκει να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες επιλογές για την ανάκτηση της αξίας που προκύπτει από τη μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης που είναι ιδιοκτησία της εταιρείας», τονίζεται.

Μάλιστα με βάση την ανακοίνωση, η μη αποκαλυπτόμενη συμφωνία της DCP έθεσε την DCI υπό την κατηγορία για παράβαση των κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο AIM, και η Εταιρεία θα αναφέρει αυτόματα στην ομάδα AIM στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αυτήν την παραβίαση των Κανόνων AIM.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, ο Nicolai Huls και ο Nick Paris έχουν γίνει Εκτελεστικοί Διευθυντές της Εταιρείας με άμεση ισχύ και έχουν διοριστεί ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι, με την DCI να αναλαμβάνει η ίδια, με την εύρεση πρόσθετων πηγών, τη διαχείριση των assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και την ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, του Kilada Hills Golf & Country Resort.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ