ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
Φωτο: Τράπεζα Ηπείρου

Τρ. Ηπείρου: Συμμετοχή στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Η παροχή δανείων υλοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής της Τράπεζας στο «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Την πρόσβαση των αγροτών και των επιχειρήσεων του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων σε προνομιακή δανειακή χρηματοδότηση για την υποστήριξη του αγροτικού και μεταποιητικού κλάδου αγροτικών προϊόντων και την περεταίρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής διευκολύνει η Τράπεζα Ηπείρου.

Η παροχή δανείων υλοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής της Τράπεζας Ηπείρου στο «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο προσφέρει στους δικαιούχους που θα ωφεληθούν 100% επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα έτη του πενταετούς δανείου, 50% μειωμένο επιτόκιο για τα υπόλοιπα τρία έτη του δανείου και 300 ευρώ επιχορήγηση συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης. Το εύρος των δανείων κυμαίνεται από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, με δυνατότητα λήψης κεφαλαίου κίνησης ως μέρος της επένδυσης, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. Επιπλέον, η διάρκεια του δανείου κυμαίνεται από 24 έως και 60 μήνες, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος για 24 μήνες.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Με τη συμμετοχή της Τράπεζας Ηπείρου στο "Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας", είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε την πρόσβαση όλο και περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου σε πηγές χρηματοδότησης. Το Ταμείο αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο, με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Περισσότερες πληροφορίες για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας μπορείτε να δείτε εδώ .
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια

Mε το Πρόγραμμα ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες και ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023 μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%).
Trapeza-Ipeirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κλάδος των Συνεταιριστικών Τραπεζών έχει κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης

O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την ανάπτυξή  των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Best Core Banking System Project.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο υποκατάστημα στην Πάργα θέτει σε λειτουργία η Τράπεζα Ηπείρου

Πρόκειται για το ένατο υποκατάστημα της τράπεζας, η οποία υπογραμμίζει ότι βασικός της στόχος παραμένει «υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταργεί προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Επιπρόσθετα, με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών πληρωμής έως και τις 31 Μαρτίου 2022, οι καταναλωτές θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων.